Γιατί βλέπουμε όνειρα;

Τι είναι το όνειρο; Σκεφτόμαστε όταν κοιμόμαστε; Γιατί ονειρευόμαστε; Το κάνουμε από τότε που γεννηθήκαμε; Γύρω από τον ύπνο και τα όνειρα υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, μύθοι και ερωτήσεις των οποίων οι απαντήσεις εξαρτώνται από το περιβάλλον και την κοινωνία στην οποία ζούμε.

1. Τι είναι το όνειρο;

Σε αντίθεση με αυτό που συνήθως πιστεύουμε, ο ύπνος δεν είναι συνώνυμος της αδράνειας. Ο ύπνος είναι μια δραστηριότητα του νευρικού συστήματος στο πλαίσιο ενός βιολογικού ρυθμού αφύπνισης και του ύπνου.

2. Ο ύπνος σημαίνει ανάπαυση;

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αν και η ανάπαυση είναι η λειτουργία, δεν είναι απαραίτητο ότι κατά τον ύπνο αναπαυόμαστε. Είναι η ποιότητα του ύπνου που δίνει αυτή την εμπειρία ξεκούρασης, και αν η ποιότητα είναι χαμηλή δεν θα νιώσουμε ξεκούραστοι.

3. Είναι κακό να κοιμόμαστε πολλές ώρες;

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να «ξεκουραστούν περισσότερο από το μέσο όρο», ήτοι παραπάνω από 7:30-8:00 ώρες.

4. Πώς ξυπνάμε;

Μερικές φορές αναρωτιόμαστε γιατί το σώμα μας αποφασίζει να ξυπνήσει, ακόμη και αν βλέπουμε ένα εξαιρετικό όνειρο. Η απάντηση είναι ότι έχουμε ένα βιολογικό ρολόι που ορίζεται σε ορισμένες ώρες της ημέρας, σε βαθμό που πολλοί άνθρωποι ξυπνούν αυθόρμητα σε μια συνηθισμένη ώρα. Αυτό το ρολόι έχει μια τυπική διάρκεια περίπου οκτώ ωρών για όλους, μετά από αυτό το χρονικό διάστημα το ρολόι δίνει το σήμα και ξυπνάμε.

5. Σκεφτόμαστε όταν κοιμόμαστε;

Ενώ κοιμόμαστε, το νευρικό σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί, αν και η συνείδηση ​​δεν είναι παρούσα.

6. Ονειρεύομαι πάντα να κοιμόμαστε;

Τα όνειρα μπορούν να εμφανιστούν κάθε βράδυ, αν και δεν τα θυμόμαστε πάντα, γιατί εξαρτάται από τη φάση στην οποία είμαστε και από τον χρόνο ανάμεσα στο όνειρο και την αφύπνιση μας

7. Τα όνειρα διαφέρουν ανάλογα με την προσωπικότητα;

Πράγματι, στα όνειρα υπάρχει μια πολύ ενδεικτική αντανάκλαση του τρόπου ύπαρξης του κάθε ατόμου. Έτσι, οι άνθρωποι που έχουν πολλή φαντασία τείνουν να έχουν πολύ ζωηρά και ρεαλιστικά όνειρα, με πολλές εικόνες, ενώ οι άνθρωποι που είναι πιο εγκεφαλικοί, έχουν μερικές φορές πολύ αόριστα και ανακριβή όνειρα ή ακόμα και την αίσθηση ότι δεν ονειρεύονται ποτέ.

8. Ονειρευόμαστε από τότε που γεννηθήκαμε;

Ονειρευόμαστε ακόμα και πριν από τη γέννηση. Υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ότι τα έμβρυα και τα νεογέννητα ονειρεύονται. Το έμβρυο, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, έχει παρόμοια εγκεφαλική δραστηριότητα όσον αφορά τον ύπνο και την αφύπνιση, με τα νεογέννητα. Φυσικά, δεν μπορούμε να θυμόμαστε τι ονειρευόμασταν τότε, αλλά σίγουρα το κάναμε.

9. Τι ονειρευόμαστε;

Υπάρχει ένα μέρος της εξήγησης των βιολογικών ονείρων που είναι προσαρμογές του νευρικού μας συστήματος. Από την άλλη πλευρά, τα όνειρα έχουν επίσης ένα ψυχολογικό, κοινωνικό, και βιωματικό στοιχείο. Ο καθοριστικός παράγοντας για την ερμηνεία είναι ότι όταν ένα δυσάρεστο όνειρο επαναλαμβάνεται, τείνει να εμφανίζεται συνήθως μετά από αγχωτικές καταστάσεις ή συγκρούσεις. Άλλωστε, τα όνειρα παίζουν συχνά καθοριστικό ρόλο στη διάθεση μας: ένα ευχάριστο όνειρο μπορεί να μας φτιάξει τη μέρα, ενώ ένα δυσάρεστο μπορεί να μας τη χαλάσει. Δεν είναι τυχαία η ευχή «όνειρα γλυκά»!

Ονειροκρίτης: Ερμηνείες ονείρων

Κατά τον ονειροκρίτη αν ονειρευτείς ότι πουλάς ύφασμα, είναι προμήνυμα ότι θα έχεις επιτυχίες.

Δυσάρεστο όνειρο κατά τον ονειροκρίτη, γιατί προμηνύει ασθένειες στενοχώριες και μεγάλες δυσκολίες στη ζωή σου.

Αν ονειρευτείς ότι πέφτεις σε χαράδρα να προσέξεις την υγεία σου γιατί θα αρρωστήσεις.

Τα ανθρώπινα όντα περνάμε από πολλά στάδια, και αν δεν μας τύχει κάποια αρρώστια ή ατύχημα, καταλήγουμε πάντα στο γήρας, δηλαδή όλοι γινόμαστε κάποια στιγμή γέροι ή γριές. Πως εξηγεί ο ονειροκρίτης τα όνειρα με γέρους ή γριές;

Τα όνειρα με παπούτσια εξηγούνται ανάλογα με το είδος και την κατάσταση του υποδήματος, αλλά και το ποιον είδες να τα φοράει. Τα παπούτσια αντιπροσωπεύουν τις πορείες μας στη ζωή, τις επιλογές που κάνουμε και την κατεύθυνση που ακολουθούμε.

Γενικά, τα όνειρα με ξηρασία είναι κακός οιωνός. Δείτε αναλυτικά πως εξηγεί αυτό το όνειρο ο ονειροκρίτης.