Ο πιο αναλυτικός ονειροκρίτης

Φανουρόπιτα

Η Φανουρόπιτα είναι παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνουμε στις 27 Αυγούστου. Δείτε τι συμβολίζει η φανουρόπιτα και πως ερμηνεύει ο ονειροκρίτης τα όνειρα με φανουρόπιτα.

Αν δεν ξέρετε τι συμβολίζει η φανουρόπιτα, καλό είναι να το ξέρετε. Η φανουρόπιτα φτιάχνεται παραδοσιακά για να συγχωρεθεί η ψυχή της μητέρας του Αγίου Φανουρίου, που ήταν αμαρτωλή και πολύ σκληρή με τους φτωχούς. Ο γιος της, ο Άγιος Φανούριος, προσπάθησε να τη σώσει από την Κόλαση, αλλά δεν τα κατάφερε. Για αυτό παρακάλεσε να μη φτιάχνουν τίποτα για αυτόν, αλλά μόνο για την ψυχή της μητέρας του. Γι' αυτό το λόγο στις 27 Αυγούστου (του Αγίου Φανουρίου), οι πιστοί φτιάχνουν φανουρόπιτες, τις οποίες αφού ευλογηθούν πρώτα στην εκκλησία μοιράζουν στη γειτονιά ζητώντας να συγχωρεθεί η μητέρα του Αγίου.

Γενικά, αν ονειρευτείς μια φανουρόπιτα, αυτό είναι καλό σημάδι για κάποια ωραία κατάσταση ή γνωριμία που ίσως να φανερωθεί σύντομα. Το ίδιο ισχύει αν δεις ότι τρως φανουρόπιτα ή ζυμώνεις φανουρόπιτα με 7 υλικά ή φανουρόπιτα με 9 υλικά (δεν έχει σημασία ο αριθμός των υλικών).

Μια άλλη ερμηνεία για τη φανουρόπιτα στο όνειρο είναι ότι θέλεις να ζητήσεις κάτι να σου φανερωθεί ή περιμένεις κάτι με πολύ μεγάλη ανυπομονησία. Η φανουρόπιτα ίσως είναι σημάδι ότι θα πραγματοποιηθεί μια ευχή που έχεις κάνει. 

Αν δεις ότι ψήνεις φανουρόπιτα, αυτό είναι συνήθως οιωνός ότι θα σου αποκαλυφθεί κάτι που δεν περιμένεις.

Καλού κακού πάντως αν έχεις τάξει φανουρόπιτα στον Άγιο και δεις στον ύπνο σου την απάντηση, καλό είναι να ψήσεις τη φανουρόπιτα και να την πας στην εκκλησία.

Για τις έγκυες, οι φανουρόπιτες είναι καλό σημάδι για τη γέννα, ενώ για τις ανύπαντρες η φανουρόπιτα θεωρείται οιωνός για σχέση ή νέο έρωτα.

Από την άλλη πλευρά, αν ονειρευτείς ότι πετάς φανουρόπιτα στα σκουπίδια ή σε κουβά, είναι σημάδι ότι κάποιος σε έχει ξεχάσει, για παράδειγμα κάποιος πρώην.

Αν δεις ότι πηγαίνεις φανουρόπιτα για ευλογία στην εκκλησία,  σημαίνει ότι με τη βοήθεια της τύχης θα λύσεις σύντομα ένα σημαντικό πρόβλημα.

Σχόλια

Ονειροκρίτης: Πρόσφατες ερμηνείες ονείρων

Η πεθερά και ο πεθερός είναι οι αμετακίνητες φιγούρες που έχουν ενα ειδικό βάρος στο γάμο. Διάβασε τι ερμηνεία δίνει ο ονειροκρίτης στα όνειρα όπου βλέπουμε τα πεθερικά μας.

Τα σαλιγκάρια είναι χαριτωμένα πλάσματα που φημίζονται για το καβούκι τους αλλά και την μικρή ταχύτητά τους. Τα όνειρα με σαλιγκάρια όμως σε γενικές γραμμές δεν θεωρούνται καλοί οιωνοί.

Το κουδούνι είναι ηχητικό σήμα επίσκεψης ή εισόδου αλλά ταυτόχρονα και σήμα για το τέλος ή την αρχή μιας κατάστασης. Κάπως έτσι ερμηνεύει και ο ονειροκρίτης τα όνειρα με κουδούνια.

Τα όνειρα με θάλασσα είναι γενικά καλά όνειρα, εκτός κι αν δείτε ότι πέφτετε σε αυτήν ή αν την δείτε φουρτουνιασμένη ή με περίεργο χρώμα.

Ο γιατρός είναι ο αρμόδιος επαγγελματίας για την υγεία μας. Τι γίνεται όμως όταν βλέπουμε στα όνειρά μας έναν γιατρό;