Ο πιο αναλυτικός ονειροκρίτης

Φανουρόπιτα

Η Φανουρόπιτα είναι παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνουμε στις 27 Αυγούστου. Δείτε τι συμβολίζει η φανουρόπιτα και πως ερμηνεύει ο ονειροκρίτης τα όνειρα με φανουρόπιτα.

Αν δεν ξέρετε τι συμβολίζει η φανουρόπιτα, καλό είναι να το ξέρετε. Η φανουρόπιτα φτιάχνεται παραδοσιακά για να συγχωρεθεί η ψυχή της μητέρας του Αγίου Φανουρίου, που ήταν αμαρτωλή και πολύ σκληρή με τους φτωχούς. Ο γιος της, ο Άγιος Φανούριος, προσπάθησε να τη σώσει από την Κόλαση, αλλά δεν τα κατάφερε. Για αυτό παρακάλεσε να μη φτιάχνουν τίποτα για αυτόν, αλλά μόνο για την ψυχή της μητέρας του. Γι' αυτό το λόγο στις 27 Αυγούστου (του Αγίου Φανουρίου), οι πιστοί φτιάχνουν φανουρόπιτες, τις οποίες αφού ευλογηθούν πρώτα στην εκκλησία μοιράζουν στη γειτονιά ζητώντας να συγχωρεθεί η μητέρα του Αγίου.

Γενικά, αν ονειρευτείς μια φανουρόπιτα, αυτό είναι καλό σημάδι για κάποια ωραία κατάσταση ή γνωριμία που ίσως να φανερωθεί σύντομα. Το ίδιο ισχύει αν δεις ότι τρως φανουρόπιτα ή ζυμώνεις φανουρόπιτα με 7 υλικά ή φανουρόπιτα με 9 υλικά (δεν έχει σημασία ο αριθμός των υλικών).

Μια άλλη ερμηνεία για τη φανουρόπιτα στο όνειρο είναι ότι θέλεις να ζητήσεις κάτι να σου φανερωθεί ή περιμένεις κάτι με πολύ μεγάλη ανυπομονησία. Η φανουρόπιτα ίσως είναι σημάδι ότι θα πραγματοποιηθεί μια ευχή που έχεις κάνει. 

Αν δεις ότι ψήνεις φανουρόπιτα, αυτό είναι συνήθως οιωνός ότι θα σου αποκαλυφθεί κάτι που δεν περιμένεις.

Καλού κακού πάντως αν έχεις τάξει φανουρόπιτα στον Άγιο και δεις στον ύπνο σου την απάντηση, καλό είναι να ψήσεις τη φανουρόπιτα και να την πας στην εκκλησία.

Για τις έγκυες, οι φανουρόπιτες είναι καλό σημάδι για τη γέννα, ενώ για τις ανύπαντρες η φανουρόπιτα θεωρείται οιωνός για σχέση ή νέο έρωτα.

Από την άλλη πλευρά, αν ονειρευτείς ότι πετάς φανουρόπιτα στα σκουπίδια ή σε κουβά, είναι σημάδι ότι κάποιος σε έχει ξεχάσει, για παράδειγμα κάποιος πρώην.

Αν δεις ότι πηγαίνεις φανουρόπιτα για ευλογία στην εκκλησία,  σημαίνει ότι με τη βοήθεια της τύχης θα λύσεις σύντομα ένα σημαντικό πρόβλημα.

Σχόλια

Ονειροκρίτης: Πρόσφατες ερμηνείες ονείρων

Η ζυγαριά είναι το εργαλείο με το οποίο μετράμε μια ποσότητα και συνήθως είναι η μέτρησή της που οδηγεί σε αποφάσεις, οικονομικές ή προσωπικές. Στα όνειρα, η ζυγαριά είναι σύμβολο προτάσεων, συμφωνιών αλλά και αλλαγής πορείας.

Αχ παλιοκουνούπι γύρω μου γυρίζεις μια πηγαινεις περα μια ξαναγυριζεις, αχ παλιοκουνουπι τωρα θα σου δειξω με το εντομοκτονο τωρα θα σου ριξω, αχ παλιοκουνουπι ποτε τσιμπας το αυτακι,ποτε την μυτιτσα , ποτε το χερακι! λέει το παιδικό τραγουδάκι για τα γνωστά σε όλους κουνούπια που μας ταλαιπωρούν ιδίως το καλοκαίρι. Τι ερμηνεία δίνει ο ονειροκρίτης στα όνειρα με κουνούπια;

Αν ονειρευτείτε ένα δάσος από βελανιδιές, είναι σημάδι γονιμότητας, ευτυχίας, και επιτυχιών σε όλους του τομείς της ζωής σας.

Βελανιδιά γεμάτη βελανίδια σημαίνει προαγωγή για τους εργαζόμενους και παιδιά ή εγκυμοσύνη για τους παντρεμένους.

Η βάπτιση είναι μια πολύ σημαντική και ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή των παιδιών μας. Δείτε πως ερμηνεύει ο ονειροκρίτης τα όνειρα με βαφτίσια.

Τα όνειρα με βέρα είναι καλά ή άσχημα ανάλογα με το ποιος το βλέπει, αλλά και πως βλέπει τη βέρα, αν την έχει στο δάχτυλο ή αν τη χάνει. Στη γενική περίπτωση όμως η βέρα είναι "σύμβολο" ασφάλειας για το ονειροκρίτη.