Ονειροκρίτης Φανουρόπιτα

ονειροκρίτης φανουρόπιτα

Η Φανουρόπιτα είναι παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνουμε στις 27 Αυγούστου. Δείτε τι συμβολίζει η φανουρόπιτα και πως ερμηνεύει ο ονειροκρίτης τα όνειρα με φανουρόπιτα.

Αν δεν ξέρετε τι συμβολίζει η φανουρόπιτα, καλό είναι να το ξέρετε. Η φανουρόπιτα φτιάχνεται παραδοσιακά για να συγχωρεθεί η ψυχή της μητέρας του Αγίου Φανουρίου, που ήταν αμαρτωλή και πολύ σκληρή με τους φτωχούς. Ο γιος της, ο Άγιος Φανούριος, προσπάθησε να τη σώσει από την Κόλαση, αλλά δεν τα κατάφερε. Για αυτό παρακάλεσε να μη φτιάχνουν τίποτα για αυτόν, αλλά μόνο για την ψυχή της μητέρας του. Γι' αυτό το λόγο στις 27 Αυγούστου (του Αγίου Φανουρίου), οι πιστοί φτιάχνουν φανουρόπιτες, τις οποίες αφού ευλογηθούν πρώτα στην εκκλησία μοιράζουν στη γειτονιά ζητώντας να συγχωρεθεί η μητέρα του Αγίου.

Γενικά, αν ονειρευτείς μια φανουρόπιτα, αυτό είναι καλό σημάδι για κάποια ωραία κατάσταση ή γνωριμία που ίσως να φανερωθεί σύντομα. Το ίδιο ισχύει αν δεις ότι τρως φανουρόπιτα ή ζυμώνεις φανουρόπιτα με 7 υλικά ή φανουρόπιτα με 9 υλικά (δεν έχει σημασία ο αριθμός των υλικών).

Μια άλλη ερμηνεία για τη φανουρόπιτα στο όνειρο είναι ότι θέλεις να ζητήσεις κάτι να σου φανερωθεί ή περιμένεις κάτι με πολύ μεγάλη ανυπομονησία. Η φανουρόπιτα ίσως είναι σημάδι ότι θα πραγματοποιηθεί μια ευχή που έχεις κάνει. 

Αν δεις ότι ψήνεις φανουρόπιτα, αυτό είναι συνήθως οιωνός ότι θα σου αποκαλυφθεί κάτι που δεν περιμένεις.

Καλού κακού πάντως αν έχεις τάξει φανουρόπιτα στον Άγιο και δεις στον ύπνο σου την απάντηση, καλό είναι να ψήσεις τη φανουρόπιτα και να την πας στην εκκλησία.

Για τις έγκυες, οι φανουρόπιτες είναι καλό σημάδι για τη γέννα, ενώ για τις ανύπαντρες η φανουρόπιτα θεωρείται οιωνός για σχέση ή νέο έρωτα.

Από την άλλη πλευρά, αν ονειρευτείς ότι πετάς φανουρόπιτα στα σκουπίδια ή σε κουβά, είναι σημάδι ότι κάποιος σε έχει ξεχάσει, για παράδειγμα κάποιος πρώην.

Αν δεις ότι πηγαίνεις φανουρόπιτα για ευλογία στην εκκλησία,  σημαίνει ότι με τη βοήθεια της τύχης θα λύσεις σύντομα ένα σημαντικό πρόβλημα.

Ονειροκρίτης: Πρόσφατες ερμηνείες ονείρων

Παπούτσια

ονειροκρίτης παπούτσια
Τα όνειρα με παπούτσια εξηγούνται ανάλογα με το είδος και την κατάσταση του υποδήματος, αλλά και το ποιον είδες να τα φοράει. Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, όνειρο με καινούρια παπούτσια σημαίνει πως...

Καρέκλα

καρέκλα ονειροκρίτης
Όπως συμβαίνει συχνά στον ονειροκρίτη, η καρέκλα στο όνειρο έχει διαφορετική ερμηνεία ανάλογα με το είδος και την κατάσταση της καρέκλας που θα ονειρευτείς. Ετσι, κατά τον ονειροκρίτη αν δεις στο...

Λιοντάρι

λιοντάρι, ονειροκρίτης,
Τα λιοντάρια είναι από τα πιο ισχυρά άγρια ζώα και πάντοτε συμβολίζουν το σφρίγος και τη δύναμη. Παρόμοιο, το λιοντάρι στο όνειρο είναι σημάδι ισχυρού χαρακτήρα, τύχης και πραγμάτωσης των προσδοκιών...

Κουνούπι

Κουνούπι ονειροκρίτης ερμηνεία ονείρου
Αχ παλιοκουνούπι γύρω μου γυρίζεις μια πηγαινεις περα μια ξαναγυριζεις, αχ παλιοκουνουπι τωρα θα σου δειξω με το εντομοκτονο τωρα θα σου ριξω, αχ παλιοκουνουπι ποτε τσιμπας το αυτακι,ποτε την μυτιτσα...

Παιχνίδια

παιχνίδια, όνειρα, όνειρα με παιχνίδια,
Γενικά τα όνειρα με παιχνίδια είναι καλά όνειρα.  Αν ονειρευτείς ότι παίζεις με παιδικά παιχνίδια θα έχεις ηρεμία, χαρές και κέρδη στην οικογένεια και την επαγγελματική ζωή σου αντίστοιχα. Αν...