κοτοπουλακι

Ειδα στο υπνο μου ενα μικρο με αχνο κιτρινο χρωμα κοτοπουλακι να ερχεται πισω μου,και μετα να πηδαει επανω μου.Ειναι καλο?
μελια

Ετικέτες

Ονειροκρίτης: Ερμηνείες ονείρων

Η ζωγραφική, η τέχνη της παραγωγής μιας πραγματικής φανταστικής εικόνας, είναι ίσως η αρχαιότερη από τις καλές τέχνες. Τι ερμηνεία δίνει όμως ο ονειροκρίτης στα όνειρα όπου ζωγραφίζουμε ή όταν βλέπουμε κάποιον να ζωγραφίζει;

Αχ παλιοκουνούπι γύρω μου γυρίζεις μια πηγαινεις περα μια ξαναγυριζεις, αχ παλιοκουνουπι τωρα θα σου δειξω με το εντομοκτονο τωρα θα σου ριξω, αχ παλιοκουνουπι ποτε τσιμπας το αυτακι,ποτε την μυτιτσα , ποτε το χερακι! λέει το παιδικό τραγουδάκι για τα γνωστά σε όλους κουνούπια που μας ταλαιπωρούν ιδίως το καλοκαίρι. Τι ερμηνεία δίνει ο ονειροκρίτης στα όνειρα με κουνούπια;

Το αλεξικέραυνο είναι ένας απλός μηχανισμός που μας προστατεύει από τους κεραυνούς. Η ερμηνεία που δίνει ο ονειροκρίτης στα όνειρα με αλεξικέραυνο είναι παρόμοια.

Η λέξη δούλος,  προήλθε από την αρχαιότερη λέξη δόελος και ίσως έχει ρίζες στο ρήμα δέω (δένω). Στην αρχαιότητα, δούλος ήταν ο εκ γενετής σκλάβος, δηλαδή εκείνος που γεννιόταν από γονιό σκλάβο, σε αντιδιαστολή προς τον ανδράποδο, δηλαδή εκείνον που υποδουλωνόταν σε πόλεμο.