ΚΟΥΤΑΒΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το όνειρο μου, είναι κάπως μπερδεμένο, με πολλές εναλλαγές σημείων. Αρχικά είδα ότι βρισκόμασταν στην τσιμεντένια αυλή του σπιτιού του χωριού μου, όπως ήταν κάποτε πολύ πριν την ανακατασκευάσουμε, με κόσμο, φίλους και συγγενείς-κάποιοι από αυτούς έχουν πεθάνει- και κοντά μας είχαμε κι ένα κουτάβι μετρίου μεγέθους. Σιγά-σιγά το σκηνικό άλλαξε και η αυλή έγινε κάτι σαν εξοχική ταβέρνα, όπου υπήρχε κόσμος στα τραπέζια αλλά ήταν άγνωστοι και επίσης το κουτάβι αυτό είχε εξαφανιστεί. Ανακάλυψα όμως εγώ ένα άλλο πολύ μικρότερο και σχεδόν νεογέννητο κουταβάκι. Το λάτρεψα και το κράτησα κοντά μου. Σκεφτόμουν διάφορα όπως πώς θα το εμβολιάσω και ότι σε περίπτωση που έλειπα για λίγο αν θα χρειαζόμουν τη βοήθεια μιας φίλης που είναι κτηνίατρος. Το σκηνικό αλλάζει για τρίτη φορά και βρίσκομαι στο πατρικό μου σπίτι, μαζί με το κουτάβι μέσα στο παιδικό μου δωμάτιο. Κάποια στιγμή πηγαίνω στο μπάνιο του σπιτιού κι εκεί στο πάτωμα ανακαλύπτω έναν μαύρο σκορπιό. Παρόλο που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να τρομάξω, εν τούτοις έμεινα ψύχραιμη και ειδοποίησα τον πατέρα μου για να τον σκοτώσει ή τέλος πάντων να τον βγάλει εκτός σπιτιού. Τότε εκείνος ήρθε κρατώντας έναν αναπτήρα, όμοιο με αυτούς που πυροδοτούν τις εστίες γκαζιού. Άρχισε να βάζει φωτιά σε διάφορα σημεία του σκορπιού ξεκινώντας από το κεντρί του. Στο τέλος ο σκορπιός "λαμπάδιασε" ώσπου έμοιαζε να έχει καεί ολοσχερώς και να έχει συρικνωθεί όπως όταν καίγεται μια μαύρη σακούλα. **Να σας ενημερώσω ότι στην πραγματικότητα, δεν έχω κατοικίδιο, ο πατέρας μου είναι ζωντανός και πως στο όνειρο η ηλικία μου ήταν λίγο νεότερη από τη σημερινή.(Υποτίθεται ότι ήμουν γύρω στα είκοσι)
Γαλάτεια

Ετικέτες

Ονειροκρίτης: Ερμηνείες ονείρων

Αν ονειρευτείς σφραγίδα, κατά τον ονειροκρίτη σημαίνει πως σκέφτεσαι να επεκτείνεις τις δουλειές σου.

Η ώρα και γενικότερα ο χρόνος και η μέτρησή του (τα ρολόγια) παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στα όνειρα. Εχετε σκεφτεί ποτέ ότι όταν ονειρεύεστε σπάνια έχετε αίσθηση της ώρας; Αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλός μας παράγει τις εικόνες και τις αισθήσεις των ονείρων με για να επεξεργαστεί αυτό που σας απασχολεί αφαιρώντας τον περιοριστικό παράγοντα "χρόνο". Η' πιο απλά γιατί δεν έχει χρόνο να λάβει και την ώρα υπόψη του. Ποιος ξέρει; Τι σημαίνει όμως αν σε ένα όνειρό σας δείτε να να σας απασχολεί η ώρα;  

Τα έγγραφα στο παρελθόν ήταν χαρτιά στα οποία οι άνθρωποι κατέγραφαν τις σκέψεις, τα σχέδια αλλά και τις συμφωνίες τους. Σήμερα, στην εποχή των υπολογιστών, τα έγγραφα μπορεί να έχουν και ψηφιακή μορφή. Πως εξηγεί τέτοια όνειρα ο ονειροκρίτης;

Ο τζίτζικας συμβολίζει το φλογερό ερωτικό πάθος.

Αν δείτε ένα τζιτζίκι στον ύπνο σας και το ακούτε καθαρά να τραγουδάει σημαίνει ότι σας έχουν ερωτευτεί και σύντομα θα το διαπιστώσετε καθώς θα σας το εξομολογηθουν.

Οταν κατουράμε στην πραγματικότητα, νιώθουμε ένα περιττό βάρος να φεύγει από πάνω μας. Το ίδιο συμβαίνει συνήθως όταν βλέπουμε να κατουράμε στον ύπνο μας, οπότε είναι καλό όνειρο. Εξαίρεση: όταν βλέπουμε να λερωνόμαστε με ούρα - σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι καλό όνειρο.

Κατά τον ονειροκρίτη αν ονειρευτείς γάλα είναι καλό όνειρο. Σημαίνει ότι μπορείς να βασίζεσαι στην καλοσύνη και στη φιλία των ανθρώπων. Είναι ένα από τα καλύτερα όνειρα. Γενικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα (βούτυρο, γάλα, τυρί, γιαούρτι) στο όνειρο μας σημαίνουν καλή υγεία, αγνότητα και καλοσύνη.