Ονειροκρίτης Σκαλιά, σκάλα

σκαλιά, σκάλα, σκαλοπάτι, ονειροκρίτης

Τα σκαλοπάτια είναι το μηχανικό μέσο που έχει εφεύρει ο πολυμήχανος άνθρωπος για να ανεβαίνει αλλά και για να κατεβαίνει πιο εύκολα. Συμβολικά, οι σκάλες είναι μέσο για να περάσεις από ένα επίπεδο στο άλλο. Στα όνειρα, τα σκαλιά έχουν πολλές και διαφορετικές ερμηνείες ανάλογα με το είδος, την κατάσταση τους αλλά και τι ακριβώς είδατε να συμβαίνει.

Για παράδειγμα, o ονειροκρίτης θεωρεί ότι αν ονειρευτείτε πως ανεβαίνατε σκαλιά είναι οιωνός καλοτυχίας και ευτυχίας.

Αν όμως δείτε ότι πέσατε από σκάλα είναι κακός οιωνός. Κάποιος τρέφει μίσος και ζήλεια εναντίον σας. Για τον άντρα που θα ονειρευτεί ότι πέφτει από σκάλα, σημαίνει ότι θα πάρει ρίσκα και θα αποτύχει.

Επίσης, αν δείτε στο όνειρο σας ότι κατεβαίνατε σκαλιά, μέσα στο σκοτάδι, να περιμένετε κακοτυχία και πιθανώς να χάσετε λεφτά. Επίσης, το να δείτε ότι κατεβαίνετε από σκάλα μπορεί να σημαίνει οτι αποφεύγετε κάποιες ευθύνες τις οποίες θα βρείτε μπροστά σας.

Αν δείτε στο όνειρό  μια ατελείωτη σκάλα σημαίνει ότι προσπαθείτε να πετύχετε κάτι (εργασία, σχέση ή γάμο) χωρίς να έχετε λογαριάσει που θα οδηγήσει αυτό ή χωρίς να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.

Επίσης αν δείτε μια σκάλα από την οποία λείπουν σκαλοπάτια, είναι οιωνός ότι θα αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα από ανθρώπους ή "φίλους" που δεν σας χωνεύουν.

Μια σπασμένη σκάλα σημαίνει συνήθως συνεχείς αποτυχίες. 

Αν δείτε μεγάλες και προσεγμένες σκάλες, είναι προμήνυμα ότι θα απολαύσετε τιμές και λεφτά.

Αν στο όνειρό σας είδατε ότι καθόσασταν σε σκαλιά, αυτός συνήθως είναι οιωνός προόδου και επαγγελματικής ανέλιξης, αλλά και καλών εξελίξεων στις σχέσεις σας.

Χειροκίνητη, σταθερή ή στρογγυλή σκάλα

Παρόμοια με την εξήγηση που δίνει ο ονειροκρίτης για την ανηφόρα, είναι και η εξήγηση του ονειροκρίτη για τους διάφορους τύπους σκάλας.

Ετσι, αν ονειρευτείτε χειροκίνητη σκάλα (από αυτές που χρησιμοποιούμε στο βάψιμο), αυτό σημαίνει ότι θα έχετε σύντομα μια επιτυχία ή επαγγελματική ανέλιξη. Δυστυχώς όμως αυτή θα είναι προσωρινή!

Αν όμως δείτε στο όνειρο μια σταθερή σκάλα, και ειδικά μαρμάρινη, τότε η επιτυχία σας θα έχει διάρκεια και πολύ μεγαλύτερη σημασία, ενώ αυτό που συμβεί θα αλλάξει όλη τη ζωή σας.

Αν επιπλέον δείτε μια σταθερή σκάλα με επτά σκαλοπάτια, είναι οιωνός για πολύ μεγάλη τύχη. Για τις γυναίκες αυτό μπορεί να σημαίνει επαγγελματική επιτυχία, γάμο, μια γέννηση παιδιού ή ακόμα και κληρονομιά. Για τους άντρες ευχάριστη ερωτική ζωή και λεφτά.

Αν δείτε στρογγυλή σκάλα αυτή συμβολίζει τους φαύλους και κακούς ανθρώπους. Αν δείτε τέτοιο όνειρο να ξέρετε ότι έχετε πάρει ένα λάθος δρόμο στα επαγγελματικά ή στα ερωτικά σας από τον οποίο δύσκολα θα ξεφύγετε. 

Μια κυλιόμενη σκάλα στο όνειρο σημαίνει κινητικότητα στα ερωτικά σας. Αν πηγαίνετε προς τα πάνω σημαίνει ότι η σχέση ή ο γάμος σας θα προχωρησει. Αν πηγαίνει προς τα πίσω, σημαίνει χωρισμό.

Επίσης, η ανεμόσκαλα στο όνειρο σημαίνει ανέλιξη αλλά εν μέσω προβλημάτων. Αν δείτε την ανεμόσκαλα να στέκεται ίσια σημαίνει επιτυχία, διαφορετικά όσο πιο πολύ κουνιέται η ανεμόσκαλα τόσο μεγαλύτερα θέματα θα αντιμετωπίσετε από φίλους και εχθρούς.

Γενικά, αν δείτε ότι ανεβαίνετε μια σκάλα είναι καλός οιωνός: θα έχετε επιτυχίες τόσες όσο το ύψος της σκάλας.

Αν στο όνειρό σας πέφτετε από σκάλα θα χάσετε τη θέση σας είτε στην εργασία είτε στην οικογένεια είτε στο γάμο είτε σε μια απλή ερωτική σχέση (=χωρισμός).

Αν δείτε ότι περνάτε κάτω από μια σκάλα, αυτό το όνειρο δεν είναι καλό σημάδι. Αν είσαι γυναίκα, μπορεί να σημαίνει ότι σε "μελετάνε", σε έχουν βάλει στο μάτι ή ότι θα ταπεινωθείς από κάποιο πολύ στενό πρόσωπο (σύζυγο, πατέρα κλπ).

Αν δείτε στο όνειρό σας μια σκάλα να είναι πεσμένη στο έδαφος, αυτό είναι σημάδι για ασθένεια ή θάνατο.
Αν όμως δειτε ότι σηκώνετε τη σκάλα, σημαίνει ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί.

Εάν δεις μια σκάλα ακουμπισμένη σε έναν τοίχο, αυτό σημαίνει ότι διατρέχεις κάποιον κίνδυνο.

Αν στο όνειρό σας δείτε κάποιον να κρατά μια σκάλα ή να την κρατά για να ανεβείτε εσείς σημαίνει ότι έχετε την υποστήριξη του προσώπου αυτού για να πετύχετε το σκοπό σας. Μάλιστα, αν δείτε κάποιον Αγιο ή την Παναγία να κρατάει τη σκάλα είναι ευλογία!

Τέλος, αν ονειρευτείτε ότι δραπετεύετε από ένα κλειστό χώρο ή σπίτι με σκάλα σημαίνει ότι καταφέρετε να πάρετε στη δουλειά σας αυτά που σας αξίζουν.

 

Σχόλια

Ειδα το πρωην αγορι μου να κατεβαινει σκαλια και εγω να ανεβαινω σκαλια τι σημαινει αυτο

Γεια σας εγω ειδα οτι κατεβενα απο μια μαρμάρινη σκαλα και πηγα να πεσω και ενα αγορι με επιασε απο το χερι κςι δεν επεσα και 2 κοριτσια που δεν τις σιμπαθω γελούσαν μαζι μου τι σημαίνει αυτό ?????

kai an apla kateuainw mia skala?

Είδα στον ύπνο μου ότι ήμουν σε ένα τετράγωνο τελεφερίκ, ανοιχτό στην οροφή όμως με το αγόρι μου. Κοιτάμε κάτω για να κατεβούμε και είχε μια τεράστια, κάθετη, σιδερένια ή από μεταλλικό υλικό σκάλα. Φοβήθηκα και είδα και στο πρόσωπό του φόβο πρώτη φορά! Τελικά ξεκίνησα εγώ πρώτη να κατέβω, μου έδωσε και μερικά απ τα πράγματα που είχαμε μαζί και βρέθηκα αμέσως στη γη! Σαν να κατέβηκα 5,6 σκαλοπάτια! Δεν θυμάμαι αν τον είδα να κατεβαίνει. Αμέσως μετά βρεθήκαμε σε έναν χώρο όπου εκεί ήταν και ο πρώην μου, και ένιωθα έντονα την επιθυμία γι αυτόν, ομως προς το τέλος μου φάνηκε ότι ήταν με μια άλλη κοπέλα μαζί! Τι μπορεί να σημαίνει? Στην πραγματικότητα τώρα με τον πρώην μου έχουμε χωρίσει 3 χρόνια κοντά, έτυχε τώρα τελευταία κάτι να μου τον θυμίσει και με το αγόρι μου τα πηγαίναμε μια χαρά, αλλά πριν μια βδομάδα είχαμε έναν μικρό καβγά που με έχει επηρεάσει!

Είδα στο όνειρο μου ότι μιλούσα με αρουραίους και με βοήθησαν να διάρρηξω το σπίτι της μάνας Μου, που στην πραγματικότητα δεν εχω καλές σχέσεις μαζί της, και ανέβηκα μια σκαλα που ήταν κολλημένη από μπαλκόνι σε μπαλκόνι σιδερένια. Όταν βγήκα όμως από το σπίτι βγήκα από την πόρτα.

Είδα στον ύπνο μου ότι ανεβαίναμε με το αγόρι μου μια σκάλα μαρμάρινη άσπρη 6 ορόφους και εγώ κατέβηκα να δω κάποιες φίλες μου και μετά που έψαχνα να βρω σκάλα δεν υπήρχε να ανέβω .Τι σημαίνει αυτό ;

βλέπω συνέχεια οτι με κυνηγάνε και κατεβαίνω σκάλιαπου οδηγουν προς τα κάτω και προκειμένου να μηνμε πιάσουν πηδάω πολλά σκαλοπάτια μαζεμένα λες και πετάω και τα προσπερνάω χωρις όμως να πέσω...πως το εξηγείται?

Αυτό είδα και γω ακριβώς αλλά εμένα με κυνηγούσε ένας με όπλο κ με πυροβολισε αλλά δεν με πέτυχε

Είδα ότι γύρισα στο σπίτι και βρήκα και είναι διαλειμενη η στιμεντενια σκάλα αλλά ρώτησα γιατί και δεν πήρα απάντηση αλλά το μόνο που είπαν ότι θα φτιάξουμε άλλη σκάλα και μετά ξύπνησα δεν είδα παρακάτω

Εγώ πάλι είδα ότι είχα πάει στο σπίτι ενός φίλου μου και ανεβαίναμε τις σκάλες και όλοι είχαν φτάσει πάνω ενώ εγώ ακόμα ανέβαινα και δεν κουραζομουν καθόλου... Είχαν φτάσει όλοι πάνω και έκανα κύκλους ανεβαίνοντας και ζαλίστηκα και τελικά έκλεισα τα μάτια μου και έφτασα εκεί που ήταν οι άλλοι

Ονειροκρίτης: Πρόσφατες ερμηνείες ονείρων

Άγιος, Αγία, Αγιότητα

άγιος, ονειροκρίτης
Όπως κι αν δεις στο όνειρό σου έναν Άγιο ή  μια Αγία, είναι ένα πολύ καλό όνειρο. Γενικά, σύμφωνα με τον ονειροκρίτη αυτό το όνειρο είναι οιωνός ότι θα λάβεις βοήθεια και προστασία από πολύτιμο...

Γλυκό, γλυκά

Γλυκό, γλυκά ονειροκρίτης
Στην κανονική ζωή, το γλυκό μας ανεβάζει τη διάθεση, λόγω των ζάκχαρων που περιέχει, αλλά τα όνειρα με γλυκά έχουν συνήθως εντελώς σημασία. Και συνήθως δεν είναι θετικά όνειρα, ειδικά αν τρώμε το...

Βελανιδιά

βελανιδιά, βελανίδια, ονειροκριτης
Αν ονειρευτείτε ένα δάσος από βελανιδιές, είναι σημάδι γονιμότητας, ευτυχίας, και επιτυχιών σε όλους του τομείς της ζωής σας. Βελανιδιά γεμάτη βελανίδια σημαίνει προαγωγή για τους εργαζόμενους και...

Λουλούδι, λουλούδια

λουλούδια, λουλούδι, ονειροκρίτης
Τα λουλούδια στο όνειρό μας είναι οιωνοί για τα αισθηματικά μας. Μερικές φορές σημαίνουν ερωτικές επιτυχίες, αλλά άλλες φορές ο ονειροκρίτης τα εξηγεί ως σύμβολα απογοήτευσης. Έτσι, τα κόκκινα...