Τα αρχαία

Καλησπερα σας. Εχθές το βράδυ είδα ένα όνειρο που πραγματικά μου προκαλεσε πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα. Βρισκόμαστε σε μια από τις πόλεις της χώρας μας π.χ ας πούμε Λάρισα και εγώ με την οικογένεια μου κατεβαίνουμε στο κέντρο, ώστε να χωριστουμε για τις δουλειές που έχουμε. Οι γονείς μου έπρεπε να παρευρεθούν σε μια δεξίωση όποτε η τελευταία φορά που τους βλέπω είναι όταν μπαίνουν στο κτήριο της δεξίωσης. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια κυρία να κρατάει ένα τεράστιο άσπρο ποτήρι και από πίσω να περιμένουν οι γονείς μου ώστε να μπουνε μέσα. Εγώ με τις δυο μου αδερφες κατευθυνόμαστε προς το κέντρο. Φοράμε όλες καλά ρούχα, ειδικότερα θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι φοράω ένα άσπρο πουκαμισο, μαύρο παντελόνι και μαύρες γόβες. Κρατάω την μικρή μου αδερφή από το χέρι και ακολουθούμε την μεγάλη μας αδερφή. Ξαφνικά βρισκόμαστε σε ένα χωριό και περνάμε από ένα σπίτι όπου το ίδιο ακριβωσ υπάρχει στην κανονική μας ζωή και μάλιστα στην γειτονιά μας. Καθώς προχωράμε ο καιρός αλλάζει και αρχίζει να βρεχει. Φτάνοντας έξω από αυτό το σπίτι βλέπουμε τον γείτονα μας να κάθεται σε μια καρέκλα ενώ βρεχει και να μας λέει κορίτσι όλα καλά ; Και εμείς να απαντάμε ναι ψάχνουμε τον δρόμο προς το Αμπου Νταμπι.!! Έπειτα μας απάντησε ότι έπρεπε μα στρίψουμε δεξιά και ότι δεν κανένα δυωρο θα φτάναμε. Συνεχίσαμε και φτάσαμε σε έναν δρόμο γεμάτο αρχαία ευρήματα, τοποθετημένα μέσα σε ξύλινα τελάρα, αδιάκοπα όσο και ο δρομος μας!! Επίσης θυμάμαι μόνο την δεξιά πλευρά η οποία είχε λόφους γεμάτους με αρχαίους ναούς και αρχαιολογικά ευρήματα. Όλος ο δρόμος ήταν γεμάτος με τα ξύλινα τελάρα γεματα με γυναικεία αγάλματα,ευρήματα και ουτω καθεξης όπως και οι λόφοι με ναούς. Το απίστευτο είναι ότι ο κόσμος περπατούσε χωρίς να δίνει σημασία ή να τα κλέβει. Να σημειωθεί ότι εκείνη την στιγμή που τα βλέπαμε θυμάμαι ότι δεν φορούσαν παπούτσια. Δεν ένιωθα όμως και όμορφα! Μπορεί στην πραγματική μου ζωή να είναι η ενασχόληση μου τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα σχετικά αλλά στο όνειρο ένιωθα κάπως περίεργα και αμήχανα. Ήταν λες είχαν μαζέψει όλα τα αρχαία της Ελλάδας σε ένα μέρος. Έπειτα έπιασε βροχη και ο γείτονας μας (αυτός όπου καθόταν στην καρέκλα) μας βρήκε στον δρόμο και μας φιλοξένησε στο σπίτι του. Μετά ξύπνησα.
Xanthoula

Ονειροκρίτης: Ερμηνείες ονείρων

Το όνειρο με βαφή, μπογιές ή γενικότερα βάψιμο είναι αμφίσημο. Μερικές φορές είναι οιωνός ευτυχίας αλλά άλλες φορές είναι κακό προμήνυμα. Επίσης, παίζει αρκετό ρόλο και το χρώμα που θα δείτε ότι βάφατε.

Το πετρέλαιο ειναι το ορυκτό από το οποίο παράγουμε άπειρα χρήσιμα προϊόντα, καύσιμα και πρώτες ύλες. Πως εξηγεί όμως ο ονειροκρίτης το πετρέλαιο στο όνειρο;

Αν δείτε στο όνειρό σας παπά να λειτουργεί σε εκκλησία, ή να είναι ντυμένος με τα γιορτινά άμφια, κατά το ονειροκρίτη σημαίνει για σας πως θα πάρετε ευχάριστες ειδήσεις και θα έχετε επιτυχίες στις δουλειές σας ή θα πάρετε κάποια λεφτά.

Κατά τον ονειροκρίτη, ένας φάκελος στο όνειρο σου προμηνύει ότι θα μάθεις νέα. Το τι είδους νέα θα είναι εξαρτάται.

Αν δεις ότι κλείνεις έναν λευκό φάκελο, όλες οι υποθέσεις σου στα επαγγελματικά θα τελειώσουν καλά και γενικά τα οικονομικά σου θα ανθήσουν.

Αν ονειρευτείτε ένα δάσος από βελανιδιές, είναι σημάδι γονιμότητας, ευτυχίας, και επιτυχιών σε όλους του τομείς της ζωής σας.

Βελανιδιά γεμάτη βελανίδια σημαίνει προαγωγή για τους εργαζόμενους και παιδιά ή εγκυμοσύνη για τους παντρεμένους.

Πολύ κακό όνειρο αν δείς αγκίστρι, κι αυτό γιατί ο ονειροκρίτης θεωρεί το αγκίστρι ένα από τα ισχυρά σύμβολα του κακού.