Αγιος Παύλος και θάλασσα γεματη καβούρια

Ονειρεύτηκα πως ήμουν σε μια παραλία και καθόμουν φτιάχνοντας ένα αγαλματακι από πηλό, ακολουθώντας την εικόνα ενός ανθρώπου που είχα δει στον δρόμο. Κάποια στιγμή, τελείως απ' το πουθενά εμφανίζονται οι γονείς μου, βλέπουν το μισοτελειωμενο αγαλματακι και ο πατέρας μου λέει στη μητέρα μου "κοιτα! Το παιδί φτιάχνει το άγαλμα του Αγίου Παύλου!" Και ξαφνικά εξαφανίζονται πάλι. Περνάει λίγη ώρα και αποφασίζω να μπω στη θάλασσα. Όμως δεν ήθελα με τίποτα να αφήσω το αγαλματακι από τα χέρια μου και έτσι το πήρα και αυτό μαζί. Εκείνη την ώρα ο ήλιος έπεφτε γι αυτό και δεν είχε κανέναν τριγύρω. Η θάλασσα ήταν ήρεμη και έτσι κολύμπησα αρκετά μακρυά απ την ακτή, πάντα με το αγαλματακι στο χέρι. Καθώς άρχισα να κολυμπάω πίσω στην παραλία παρατήρησα τον βυθό κάτω μου, και παρατήρησα ότι οι πέτρες ήταν νεκρά καβούρια ή καβούρια χωρίς δαγκάνες...το ίδιο και όταν έφτασα στα ρηχά. Ακόμα και οι πολύ μικρές πετρουλες ηταν μικρα καβουρακια που, παρόλο που πατούσα κάνω του για να βγω απ το νερό, δεν με πειραζαν ούτε με δάγκωναν. Το όνειρο τελείωσε με εμένα να βγαίνω απ το νερό, κρατώντας το αγαλματακι και να χαίρομαι που δεν το έχασα όσο κολυμπούσα.
Άννα Μαρία

Ονειροκρίτης: Ερμηνείες ονείρων

Οταν κατουράμε στην πραγματικότητα, νιώθουμε ένα περιττό βάρος να φεύγει από πάνω μας. Το ίδιο συμβαίνει συνήθως όταν βλέπουμε να κατουράμε στον ύπνο μας, οπότε είναι καλό όνειρο. Εξαίρεση: όταν βλέπουμε να λερωνόμαστε με ούρα - σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι καλό όνειρο.

Είδες κερί στο όνειρό σου; Τι συμβολίζει και τι σημαίνει το αναμμένο κερί; Τι μπορεί να υποδηλώνει ένα σβηστό κερί; Διάβασε τι ερμηνείες δίνει ο ονειροκρίτης στα όνειρα με κερί.

Γενικά η λάσπη στα όνειρα είναι κακός οιωνός. Όπως και στην πραγματική ζωή μας φέρνει προβλήματα, έτσι και στο όνειρο η λάσπη είναι σύμβολο για στενοχώριες, δύσκολες μέρες και αναποδιές.

Η αγωνία στο όνειρο συνήθως είναι οιωνός για αλλαγή και μεταβολές. Η σημασία του ονείρου με αγωνία όμως εξαρτάται από το ποιος είναι εκείνος που νιώθει την αγωνία.

Τα όνειρα με φορτηγά είναι αμφίσημα υπό την έννοια ότι ο ονειροκρίτης τους δίνει διαφορετική ερμηνεία ανάλογα με τα συμφραζόμενα και τις ειδικές καταστάσεις που ονειρεύεται κανείς. Στη γενική περίπτωση αν δεις ότι οδηγάς κάποιο φορτηγό ή αυτοκίνητο σημαίνει συνήθως ότι θα έχεις επιτυχίες.

Γενικά, τα ψάρια είναι ευνοϊκό όνειρο που σημαίνει χαρά και ευτυχία, ιδίως αν τα βλέπεις να κολυμπούν στη θάλασσα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο μπορεί τα ψάρια να είναι κακός οιωνός. Δείτε αναλυτικά την ερμηνεία του ονειροκρίτη.