Πεθαμένη γιαγιά με μωρό

Ειδα στο όνειρο μου την γιαγιά μου που έχει πεθάνει εδώ και δυο μήνες να είναι στο σπίτι της θείας μου από την πλευρά του πατέρα μου να κάθετε στο καναπέ με ένα μωρό στην αγκαλιά της στεκομουν στην πόρτα την κοίταξα γύρισε με είδε και εκείνη κάτι μου είπε έβαλα τα κλάματα την μάλωσαν οι θείοι μου και εγώ έφυγα τρέχοντας μετά συνειδητοποίησα οτι δεν ήταν η γιαγιά απλά ήταν ο θείος μου που της μοιάζει τι μπορεί να συμβολίζει αυτό το όνειρο;
Θεοδωρα

Ετικέτες

Ονειροκρίτης: Ερμηνείες ονείρων

Το χταπόδι με τα χαρακτηριστικά του πλοκάμια και τις βεντούζες είναι ένα άκακο μαλάκιο της θάλασσας. Στα όνειρα όμως το χταπόδι έχει ερμηνεία αρνητική, καθώς συμβολίζει οικογενειακές έγνοιες, στενοχώριες από τελματωμένες ερωτικές σχέσεις ή τερατώδη γεγονότα.

Κατά τον ονειροκρίτη αν ονειρευτείς να υπνοβατείς στο όνειρο σου, σε περιμένει μεγάλη ερωτική απογοήτευση και γενικότερα στενοχώριες και πίκρες.

Το μαξιλάρι του κρεβατιού συμβολίζει την ξεκούραση, τον έρωτα αλλά μερικές φορές και την απιστία.

Οι μύγες στο όνειρο μας είναι συνήθως οιωνοί για ενοχλήσεις από τον κοινωνικό περίγυρό μας ή για προβλήματα με τα επαγγεματικά μας θέματα. Ορισμένες φορές, όμως η μύγα στο όνειρο είναι και προμήνυμα για θετικά γεγονότα.

Η παγίδα είναι γενικά όνειρο με διττή σημασία. Δηλαδή αν ονειρευτείς ότι έχεις πιαστεί σε μια παγίδα (π.χ. για ζώα ή πουλιά) σημαίνει ότι πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα είτε γιατί κινδυνεύεις από κάποια αρρώστια είτε στην πραγματικότητα νιώθεις παγιδευμένος σε καταστάσεις τις οποίες δεν μπορείς να ελέγξεις.

Ένα όνειρο με ποντίκι μπορεί να έχει διάφορες ερμηνείες, ανάλογα με το πώς εμφανίζεται το ποντίκι στο όνειρο και την αίσθηση που μας αφήνει. Γενικά, τα ποντίκια συμβολίζουν την απειλή, τον φόβο, την ανησυχία και την ανασφάλεια.