Μαύρη γάτα μες στο σπίτι μου

Άκουσα θόρυβο, άνοιξα την πόρτα του παταριού και πήδηξε μια μαύρη γάτα μέσα στην μπανιέρα. Της πάτησα την ουρά και αυτή με κοιτούσε μες στα μάτια σαν να μου έλεγε: " Άφησέ με και θα φύγω. " Η μουσούδα της ήταν σκυλίσια. Εγώ τη χτυπούσα για να τη σκοτώσω, αλλά στο τέλος την πήρε η μεγάλη μου κόρη, την έβγαλε έξω σ' ένα πάρκο και την έβαλε να ορκιστεί ότι δε θα ξανάρθει.
Άννα

ονειροκριτης

πριν από 8 χρόνια

Τα σπίτια στο όνειρο μας είναι αμφίσημα. Κάποιες φορές συμβολίζουν το καλό και την χαρά, άλλες φορές δείχνουν ότι έρχεται αναποδιές... Από την άλλη πλευρά η γάτα στο όνειρο σημαίνει γενικά κακοτυχία, αν δεν καταφέρεις να τη διώξεις. Εσύ είδες πως η γάτα ήταν στο πατάρι, που σημαίνει προβλήματα ή αρρώστιες στο σπίτι, αλλά λες ότι την διώξατε που σημαίνει είτε ότι θα υπερνικήσεις όποια εμπόδια εμφανιστούν ή ότι θα αποκτήσεις κάποια λεφτά είτε ότι θα πάρεις ανταμοιβή για κάτι που θα πετύχεις στο οικογενειακό σου περιβάλλον.

 

Ονειροκρίτης: Ερμηνείες ονείρων

Κατά τον ονειροκρίτη αν ονειρευτείς μέλισσες να πετούν σε σμήνος, σημαίνει ότι θα έχεις κέρδη.

Πολλές μέλισσες που πηγαινοέρχονται στην κυψέλη, σημαίνουν χαρά, ευτυχία, αφθονία και αγάπη στην οικογένεια σου.

Το κουδούνι είναι ηχητικό σήμα επίσκεψης ή εισόδου αλλά ταυτόχρονα και σήμα για το τέλος ή την αρχή μιας κατάστασης. Κάπως έτσι ερμηνεύει και ο ονειροκρίτης τα όνειρα με κουδούνια.

Σε όλες τις κοινωνίες, ο πατέρας όπως και η μητέρα είναι κέντρο αναφοράς για την οικογένεια, θεμέλιος λίθος, άξονας σταθερότητας και προστασίας για την οικογένεια και τα παιδιά. Κάπως έτσι ερμηνεύει και ο ονειροκρίτης τα όνειρα όπου βλέπουμε τον πατέρα μας.

Τα χόρτα είναι μια βασική τροφή για τον άνθρωπο από τότε που έμαθε να μαγειρεύει. Τι εξήγηση δίνει όμως ο ονειροκρίτης όταν βλέπουμε στο όνειρό μας χόρτα;

Ποιος δεν έχει θυμηθεί κάποια στιγμή με νοσταλγία τη σχολική σάκα του; Τόσα χρόνια την κουβάλαγες στους ώμους σου, λογικό να τη δεις και στο όνειρο!  Βέβαια, τα όνειρα με σάκα ή τσάντα σχολική δεν είναι τόσο συνηθισμένα, ωστόσο ο ονειροκριτης έχει κάποιες ερμηνείες για να σας βοηθήσουν.

Τα όνειρα με φωτιά έχουν βαθύτατα αμφίσημη σημασία. Η εξήγησή τους διαφέρει ανάλογα με τα συμφραζόμενα του ονείρου αλλά και ποιος βλέπει αυτό το όνειρο. Φυσικά, όσο πιο άγρια είναι η φωτιά τόσο πιο άσχημο είναι το όνειρο...