Νεκρος με γερασμένη όψη

Γεια σας! Πριν 3 χρόνια χάθηκε σε νεαρή ηλικία η πρωτη μου αγάπη με τον οποίο ήμαςταν μαζι σε εφηβική ηλικία. Δεν τον είχε δει ποτέ στον ύπνο μου μέχρι χθες... Δεν πολυθυμαμαι ακριβώς το όνειρο αλλα θυμάμαι ότι ξαφνικά βρέθηκα στα σκαλιά της πολυκατοικίας του και εκείνος κατέβαινε και συναντηθήκαμε αλλα έδειχνε γερασμένος... Χαιρετηθηκαμε και θυμάμαι να νιώθω ξαφνιασμενη χωρίς όμως στον ύπνο μου να θυμάμαι οτι δεν υπήρχε στη ζωη πλέον ... Μετα ξαφνικά βρεθήκαμε σε ενα αλλο σπίτι και όπως ήταν να ανέβουμε τα σκαλιά πήγε να με σηκώσει , οπως κάνουν οι γαμπροί τις νύφες, και του λέω αφού δεν μπορείς γιατί έχεις χτυπηλςει το πόδι σου και μου λεει ασε με να το κανω οπως παλιά... Δεν θυμάμαι κατι αλλο πέρα απο αυτό . Θυμάμαι όμως πολύ έντονα τη γερασμένη όψη που είχε.
Βερενίκη

Ονειροκρίτης: Ερμηνείες ονείρων

Τα όνειρα με δουλειά ή εργασία είναι από τα πιο δυσεξήγητα στον ονειροκρίτη, διότι έχουν διαφορετικές ερμηνείες ανάλογα με το είδος της δουλειάς, τις συνθήκες αλλά και ποιος βλέπει το όνειρο και τι ακριβώς βλέπει ότι συμβαίνει.

Οι μηχανές είναι δημιουργίες της ανθρώπινης νόησης που έχουν σκοπό να διευκολύνουν τις δουλειές μας αλλά και να μας ταξιδεύουν ή να μας ξεκουράζουν. Τι σημαίνει όταν δεις στο όνειρό σου κάποιου είδους μηχανές ή μηχανήματα;

Ως γνωστόν, για τους αρχαίους ο Χάρος ήταν ο πορθμέας του Άδη, δηλαδή εκείνος που μετέφερε τις νεκρές ψυχές στην άλλη όχθη του ποταμού Αχέροντα,  όπου ήταν η είσοδος για τον Κάτω Κόσμο.

Τα ρούχα που φοράμε είναι συστατικό στοιχείο της εικόνας που θέλουμε να μεταδώσουμε στους άλλους για τον εαυτό μας. Στα όνειρα όμως τα ρούχα έχουν πολλές και διαφορετικές ερμηνείες ανάλογα με το είδος τους, την κατάστασή τους κλπ.

Τα όνειρα με εσώρουχα έχουν να κάνουμε με τον εσωτερικό κόσμο μας, τα συναισθήματά και τα ερωτικά ενώ έχουν διάφορες ερμηνείες ανάλογα με το είδος και την κατάσταση των εσωρούχων.

Τα γουρούνια είναι άκακα ζώα που τα εκτρέφουμε για φαγητό, όμως τα έχουμε συνδέσει και με τη βρωμιά. Δείτε πως ερμηνεύει ο ονειροκρίτης τα όνειρα όπου βλέπουμε γουρούνι.