Μάθε την ερμηνεία που δίνει ο ονειροκρίτης για το όνειρο σου

Ονειροκρίτης Πεθαμένος, πεθαμένη (νεκρός)

Η παροιμία λέει, οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους και οι ζωντανοί με τους ζωντανούς. Ένα όνειρο με πεθαμένο ή πεθαμένους μπορεί να είναι συναισθηματικά φορτισμένο και να έχει διάφορες ερμηνείες ανάλογα με τις συνθήκες και τα στοιχεία που εμφανίζονται σε αυτό. Δείτε πως ερμηνεύονται τα όνειρά μας όταν βλέπουμε έναν πεθαμένο, νεκρό συγγενή ή άγνωστο...

Συχνά, τα όνειρα με πεθαμένους ανθρώπους αντικατοπτρίζουν απλώς τη νοσταλγία και τη θλίψη που νιώθουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή. Παρακάτω θα δούμε μερικές πιθανές ερμηνείες που δίνει ο ονειροκρίτης.

Σε γενικές γραμμές, αν δείτε στον ύπνο σας έναν πεθαμένο, αυτό θεωρείται καλός οιωνός για σας και για την οικογένειά σας.

Για έναν άνδρα, ο πεθαμένος στο όνειρο συμβολίζει την επιθυμία να αντιμετωπίσει τον θάνατο και την απώλεια. Μπορεί επίσης να συμβολίζει την ανάγκη να αλλάξει ή να βελτιώσει τον εαυτό του.

Για μια γυναίκα, το όνειρο με πεθαμένο δείχνει ότι έχει κάποια συναισθήματά να αντιμετωπίσει ή να λύσει ένα οικογενειακό πρόβλημα. Μπορεί επίσης να συμβολίζει την επιθυμία της να προχωρήσει μετά από κάποιο χωρισμό.

Ποιος είναι και τι κάνει ο πεθαμένος στο όνειρο

Το ποιος ήταν ο πεθαμένος που ονειρευτήκατε ή πως ήταν στο όνειρό σας, έχει σημασία για την ερμηνεία του ονείρου. Έτσι, αν ο πεθαμένος που ονειρευτήκατε περπατούσε ή κινείται σε κάποιο μέρος, αυτό είναι οιωνός για αλλαγή και ανανέωση.

Αν ο πεθαμένος στο όνειρό σας έρχεται κοντά σας και σας μιλάει, αυτό κατά τον ονειροκρίτη σημαίνει πως κάποιο καλό θα σας συμβεί στα επαγγελματικά σας. Εάν ο πεθαμένος σας δίνει συμβουλές ή προειδοποιήσεις, είναι σημαντικό να τις ακούσετε προσεκτικά.

Αν όμως είδατε στο όνειρό σας έναν πεθαμένο να σας μιλάει, αλλά με λόγια που δεν τα καταλαβαίνετε, αυτό κατά τον ονειροκρίτη σημαίνει πως κάτι δυσάρεστο θα σας συμβεί και θα σας στενοχωρήσει πολύ. Το να λέει ο πεθαμένος κάτι που δεν καταλαβαίνετε, μπορεί επίσης να συμβολίζει κάτι που δεν καταλαβαίνετε για τον εαυτό σας ή για τη ζωή σας.

Αν στο όνειρό σας ο πεθαμένος είναι συγγενής και σας υποδεικνύει κάτι, μην παραλείψετε να το κάνετε. Κατά μία άλλη ερμηνεία, αν δείτε νεκρό συγγενή σας (πατέρας ή μητέρα) να σας ζητάει κάτι, αυτό κατά τον ονειροκρίτη σημαίνει πως έχετε παραμελήσει τα θρησκευτικά σας καθήκοντα γι’ αυτό το άτομο, καλό είναι να του κάνετε κανένα τρισάγιο ή να του ανάψετε κανένα κερί.

Επίσης, αν ο πεθαμένος συγγενής σας που είδατε στο όνειρο σας καλούσε κοντά του ή ερχόταν με κάποιο αυτοκίνητο να σας πάρει ταξίδι και εσείς αρνηθήκατε, αυτό κατά τον ονειροκρίτη σημαίνει πως θα γλιτώσετε από κάποιο ατύχημα. Δηλαδή είναι καλό όνειρο. Κακό όνειρο είναι αν είδατε ότι ο πεθαμένος σας πήρε μαζί του για ταξίδι.

Αν είδατε στο όνειρο σας τους πεθαμένους γονείς σας να σας καλούν κοντά τους, αυτό κατά τον ονειροκρίτη σημαίνει πως θα πρέπει να προσέξετε γιατί κάποιο πολύ σοβαρό ατύχημα μπορεί να πάθετε.

Αν είδατε στο όνειρό σας πως φιλάτε πεθαμένο, αυτό σημαίνει πως θα έχετε καλή υγεία, δε θα σας απασχολήσουν αρρώστιες και θα λάβετε καλές ειδήσεις.

Αν ονειρευτήκατε πεθαμένο τον εαυτό σας, αυτό κατά τον ονειροκρίτη υποδηλώνει πως κάποιο μεγάλο καλό θα συμβεί σε σάς. Είτε λεφτά θα πάρετε είτε θα κερδίσετε κάτι είτε θα συμβεί κάτι για το οποίο έχετε δουλέψει πολύ σκληρά.

Αν δείτε νεκρό κάποιο πρόσωπο του αντίθετου φύλου, αυτό σημαίνει πως σας περιμένει κάποιος μεγάλος έρωτας.

Ονειρα με πεθαμένους που είναι ζωντανοί

Αν είδατε στο όνειρό σας έναν ζωντανός να είναι νεκρός, ο ονειροκρίτης το ερμηνεύει ότι αυτός ο άνθρωπος θα ζήσει πολλά χρόνια ακόμα ενώ θα μάθετε και ευχάριστα νέα για αυτόν.

Παρόμοια, αν ο πεθαμένος που είδατε είναι ένας από τους γονείς σας που όμως ζουν στην πραγματικότητα, αυτό κατά τον ονειροκρίτη σημαίνει πως θα ζήσουν πολλά χρόνια και πως κάτι καλό θα συμβεί σε όλους στην οικογένειά σας.

Αν δείτε πεθαμένο ένα νεαρό άτομο, που όμως είναι ζωντανός στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει πως αν είναι ανύπαντρος ή ανύπαντρη σύντομα θα παντρευτεί.

Τα ρούχα του πεθαμένου μπορούν να παίζουν ρόλο στην ερμηνεία του ονείρου. Ετσι, αν ο πεθαμένος έχει καθαρά ρούχα, αυτό δείχνει ότι θα βρείτε την ειρήνη και την ηρεμία που σας λείπει.

Αν όμως ο πεθαμένος φορούσε ρούχα βρώμικα ή σκισμένα ρούχα, αυτό μπορεί να συμβολίζει τη θλίψη ή το άγχος. Κατά τον ονειροκρίτη, κάποια άσχημη κατάσταση θα αντιμετωπίσετε.

Ακόμα, αν δείτε νεκρό να φορά επίσημα ρούχα ή καλά ρούχα σαν να πηγαίνει σε γάμο ή κηδεία, αυτά συμβολίζουν μια σημαντική αλλαγή ή μετάβαση που θα έρθει στη ζωή σας.

Σχόλια3

Βασιλεια

πριν από 6 μήνες 1 εβδομάδα

Είδα στο όνειρο μου τον πεθαμένο πατέρα μου άναβε σπίθα φωτιά και το κράταγε σε ένα χέρι . Όταν τον είδα στο όνειρο μου φώναζα μπαμπά μπαμπά ήρθες να με δεις αλλά δεν μπόρεσα να φωνάξω δίνατε . Ο μπαμπάς μου χαμογέλαγε και με έφερε κοντά του και με αγκάλιασε. Και μετά ξύπνησα .

Κωστας

πριν από 6 μήνες 1 εβδομάδα

Είδα την άρρωστη γυναίκα μου να μιλάνε με την πεθαμένη συμπεθέρα

Ειρήνη Φ.

πριν από 6 μήνες 3 εβδομάδες

Είδα όνειρο..τον θείο μου που πρόσφατα πέθανε.Δεν πήγα στην κηδεία.Ημουν σπίτι μου σκοτάδι ήταν νυχτα ένιωθα φοβισμένη κ ανησυχη..τον άκουγα ζωντανό να παραμιλαει από μακρυά σε διπλανό σπίτι όπως έμενε εν ζωη..χωρίς να καταλαβαίνω τι λέει...ένιωθα άσχημα..ήθελα να πάω κοντά του..να δω τι γίνεται τι θέλει...ήξερα ότι κάτι κακο θα συμβει..πήγα κ έκατσα μαζί του είδαμε μαζί τηλεόραση κ ησύχασα κ αυτός το ίδιο..είχε πολλές σοκολάτες κ πήρα κ έφαγα αρκετές..Μετά ξαφνικά όλα αλλάζουν...Μαθαίνω ότι πέθανε...πήγα δίπλα σπιτι ήμουν στενοχωρημένη είχε κόσμο..κ αγκάλιασα τον ξάδερφο μου..κ την ξαδέρφη μου...που ήταν ο πατέρας του.Νεκρο δεν τον είδα στο όνειρο. Τι σημαίνει?