Πόλεμος ,πόρτες, ελευθερία

Βρέθηκα στον πόλεμο, σε ένα τεράστιο κτήριο. Είχα εγκλωβιστεί μέσα και έπρεπε με τις επιλογές μου να περάσω διαφορες δοκιμασίες, οι οποίες δεν ήταν ξεκάθαρες. Το γεγονός αυτό το συνειδητοποιησα καθώς προσπαθούσα να βρω τρόπο φυγής. Δεν ήμουν μόνη, ήμουν με πολλά άτομα παιδιά, γέρους, νέους,δεν τους ήξερα. Προσπαθούσα να ξεφύγω έμπαινα μέσα σε πόρτες εκεί έπρεπε να κάνω κάτι σε συνεργασία με τους υπόλοιπους. Πολλοί σκοτώνονταν εγώ όμως προχωρούσα. Έφτασα σε πόρτες οι οποίες με ξεγέλασαν. Έφευγα. Φτάνοντας στον τελευταίο όροφο είδα φώς. Ουρανό. Η μία πόρτα έγραφε εγγόνια η άλλη δισέγγονα. Μπαίνω στην πόρτα εγγονια ήταν πιο κοντά ενώ η άλλη πολύ μακριά Εκεί βλέπω έναν άνθρωπο και ένα κελάρι. Μας λέει εκείνος ότι θα μπορέσουμε να φύγουμε και θα μας αφήσει ελεύθερους αρκεί να μην βοηθήσουμε κανέναν άλλον εκτός του εαυτού μας. Φεύγω γρήγορα και τρέχω. Γύρω εχθροι. Φτάνω στην τελευταία πόρτα μπαίνω μέσα και βλέπω ένα παράθυρο ανοιχτό και φωτεινό αλλά με ένα σύρμα. Επίσης κάτι τυλιγμένο μέσα σε ένα σεντόνι. Το σηκώνω με κάποια δύναμη να μου το λέει και βλεπω μια δαιμονισμένη. Την διάβασα είπα ότι προσευχή ήξερα και εκείνη με άφησε να περάσω Όντως πήδηξα από κάτω και σωθηκα. Εκεί το όνειρο σταματά.
Ιωάννα

Ονειροκρίτης: Ερμηνείες ονείρων

Τα όνειρα με φαντάσματα και πνεύματα δεν είναι καλά όνειρα. Αντίθετα, αν δειτε φάντασμα στον ύπνο σας πρέπει να πάρετε προφυλάξεις γιατί κάποια συμφορά έρχεται σε εσάς και τους δικούς σας, ενώ είναι σε κίνδυνο η όποια περιουσία έχετε.

Αν δεις στο όνειρο ένα ταβάνι, αυτό συνήθως είναι καλό οιωνός με ορισμένες εξαιρέσεις.

Αν δεις στο όνειρό σου αυτό το ενοχλητικό έντομο πετάει γύρω σου, είναι οιωνός ότι θα βιώσεις μικρές ενοχλήσεις από άλλα άτομα.

Αν ονειρευτείς ότι σε τσιμπάει αλογόμυγα, σημαίνει ότι θα περάσεις μια στενοχώρια, και κατά πάσα πιθανότητα θα αφορά την οικονομική σου κατάσταση.

Η λέξη δούλος,  προήλθε από την αρχαιότερη λέξη δόελος και ίσως έχει ρίζες στο ρήμα δέω (δένω). Στην αρχαιότητα, δούλος ήταν ο εκ γενετής σκλάβος, δηλαδή εκείνος που γεννιόταν από γονιό σκλάβο, σε αντιδιαστολή προς τον ανδράποδο, δηλαδή εκείνον που υποδουλωνόταν σε πόλεμο.

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια, έλεγε ένα τραγούδι. Τι νόημα έχουν όμως τα όνειρα με τσιγάρο; Ο ονειροκρίτης εξηγεί.

Γενικά το τσιγάρο στα όνειρα θεωρείται κακό σημάδι.

Γενικά το όνειρο με γαμπρούς (ή νύφη) δεν θεωρείται καλό όνειρο. Κι αυτό γιατί πάντα ο ονειροκρίτης θεωρεί το γαμπριάτικο κοστούμι από απλή στέρηση της ελευθερίας ως προάγγελο ασθένειας ακόμα και θανάτου.