Μάθε την ερμηνεία που δίνει ο ονειροκρίτης για το όνειρο σου

Ονειροκρίτης Δούλος, δούλα

Η λέξη δούλος,  προήλθε από την αρχαιότερη λέξη δόελος και ίσως έχει ρίζες στο ρήμα δέω (δένω). Στην αρχαιότητα, δούλος ήταν ο εκ γενετής σκλάβος, δηλαδή εκείνος που γεννιόταν από γονιό σκλάβο, σε αντιδιαστολή προς τον ανδράποδο, δηλαδή εκείνον που υποδουλωνόταν σε πόλεμο. Εκείνος που οι γονείς του ήταν και οι δύο δούλοι, ονομαζόταν αμφίδουλος. Στις αρχαίες αλλά και σε σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες, η δουλεία ήταν κάτι σαν θεσμός που μετέτρεπε τον άνθρωπο σε ιδιοκτησία. Τι σημαίνει όμως στα όνειρα αν δεις έναν δούλο;

Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη, όταν δεις το αγαπημένο σου πρόσωπο να είναι δούλος ή δούλα, να γνωρίζεις ότι η αγάπη που τρέφει για σένα είναι απέραντη.

Αντίθετα, αν ονειρευτείς έναν ξένο άνθρωπο να είναι ταλαιπωρημένος δούλος ή να φορά αλυσίδες, να περιμένεις δυστυχία και να προετοιμαστείς για περιπέτειες που θα σε "σκλαβώσουν". Για τις γυναίκες, το όνειρο με ξένο δούλο με αλυσίδες, ίσως υποδηλώνει και σκλαβιά σε μια ατελέσφορη ερωτική σχέση. Για τους άντρες, τα όνειρα με δούλους ή/και βασανιστήρια είναι συχνά οιωνός για οικονομικές δυσκολίες. 

Σχόλια