Μάθε την ερμηνεία που δίνει ο ονειροκρίτης για το όνειρο σου

Χαρτί, χαρτιά

Το χαρτί είναι ένα κλασικό ανθρώπινο μέσο για την έκφραση ιδεών, την επικοινωνία και τη γνώση. Τα όνειρα με χαρτί έχουν πολυποίκιλες ερμηνείες, ανάλογα με τι είδαμε ακριβώς και τα συναισθήματα μας. Δείτε τις πιθανές ερμηνείες που δίνει ο ονειροκρίτης στα όνειρα με χαρτί.

Γενικά, το χαρτί στα όνειρα συνδέεται συχνά με τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία. Δηλαδή, αν δείτε χαρτί στο όνειρο σας, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι θα αισθάνεστε δημιουργικοί ή ότι θα προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε κάτι σημαντικό.

Επίσης, το χαρτί συνδέεται συχνά με τη γνώση και τη μάθηση, και τις πληροφορίες. Έτσι, αν δείτε χαρτί στο όνειρο σας, μπορεί να είναι σημαίνει επιδιώκετε να μάθετε κάτι ή ότι θα μάθετε κάποιο σημαντικό νέο σύντομα.

Αν ονειρευτείτε χαρτί με γραπτές ή εκτυπωμένες λέξεις, αυτό μπορεί να είναι οιωνός για μια νέα επικοινωνία: θα λάβετε πληροφορίες για κάποιο φίλο ή ένα απρόσμενο μήνυμα που απαιτεί την προσοχή σας. Πρέπει να δώσετε προσοχή στο περιεχόμενο του κειμένου καθώς αυτό μπορεί να έχει σημασία. Παρόμοια, αν ονειρευτείτε χαρτί αλληλογραφίας στο οποίο γράφετε κάτι, αυτό προμηνύει ευχάριστα νέα.

Αν είδατε στο όνειρό σας να κάνετε σχέδια ή ζωγραφιές πάνω σε χαρτί, αυτό είναι σύμβολο της δημιουργικότητας και της επιθυμίας σας να εκφραστείτε (π.χ. μέσω της τέχνης). Έτσι, η ζωγραφική στο χαρτί μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεστε έκφραση και έμπνευση στη ζωή σας. Επίσης, το χρωματιστό ή ζωγραφικό χαρτί στο όνειρό σημαίνει και νοικοκύρεμα της ζωής σας (π.χ. της σχέσης σας).

Τα όνειρα με σχέδια στο χαρτί μπορεί να είναι οιωνός ότι θα πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας και θα καταστρώσετε σχέδια. Παρόμοια, εάν ονειρευτείτε ότι διπλώνετε χαρτί (π.χ. οριγκάμι), αυτό συμβολίζει την επιθυμία σας για δημιουργία, αλλαγή ή την ανάγκη σας να προσαρμοστείτε σε μια νέα κατάσταση.

Αν δείτε εντελώς κενό χαρτί σε ένα όνειρο, αυτό μπορεί να είναι οιωνός για ένα νέο ξεκίνημα, και νέες ευκαιρίες στη ζωή σας. Μπορεί να υποδεικνύει ότι έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ή να κάνετε κάτι νέο, πιθανώς μια νέα σχέση ή μια νέα δουλειά. Παρόμοια, το λευκό επιστολικό χαρτί συμβολίζει ότι τα προβλήματα σας θα λυθούν.

Εάν όμως το χαρτί στο όνειρο σας είναι ημιτελές, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχετε αφήσει κάποια ανοικτή υπόθεση, ότι αισθάνεστε κολλημένοι σε κάποια δουλειά, ή ότι έχετε ένα κενό στη ζωή σας χωρίς σχέδια.

Αν ονειρευτείτε ότι τσαλακώνετε ένα χαρτί, ανεξάρτητα του τι έχει αυτό πάνω, αυτό συνήθως ερμηνεύεται ως προμήνυμα ότι θα έχετε μεγάλη αναστάτωση στην οικογένεια.

Το χαρτί στο όνειρο μπορεί να συνδέεται και με μνήμες από το παρελθόν, δηλαδή  αναμνήσεις. Κατά αυτήν την ερμηνεία, το χαρτί στο όνειρο σας μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι σκέφτεστε για το παρελθόν ή ότι προσπαθείτε να θυμηθείτε κάτι.

Κατά μια άλλη ερμηνεία, το χαρτί στο όνειρο είναι σύμβολο για τα χρήματα και τα οικονομικά θέματα. Δηλαδή  αν δείτε πολλά χαρτιά σε ένα όνειρο σας αυτό σημαίνει ότι ανησυχείτε για τα οικονομικά σας. Αν νιώθατε απαίσια από όλα αυτά τα χαρτιά (π.χ. τα βλέπατε να σας πνίγουν), τότε αυτά μπορεί να είναι σημάδι ότι θα χάσετε χρήματα. Από την άλλη πλευρά, αν είδατε χαρτιά και νιώθατε ωραία ή αν είτε να μαζεύετε χαρτιά από το δρόμο και να τα φυλάτε, αυτό σημαίνει ότι θα αποκτήσετε  οικονομική άνεση.

Τέλος, κατά τον ονειροκρίτη, αν ονειρευτείτε να βάζετε φωτιά σε χαρτί, τότε θα έχετε νέες επαγγελματικές ευκαιρίες. Για όσους βγαίνουν από μια σχέση ή από μία δύσκολη κατάσταση, η καύση του χαρτιού στο όνειρο δείχνει ότι θέλετε να αφήσετε πίσω το παρελθόν, να απελευθερωθείτε από παλιά συναισθήματα και γενικά την ανάγκη να προχωρήσετε μπροστά.

Αντίθετα, αν δείτε να σχίζετε γραμμένο χαρτί, αυτό είναι σημάδι απογοήτευσης.  Γενικά, το σκισμένο ή μπλεγμένο χαρτί στο όνειρο υποδεικνύει απογοήτευση, σύγχυση, αδιευθεσία ή αρρώστια. Μπορεί να υποδεικνύει ότι αντιμετωπίζετε μια κατάσταση που είναι ανεξέλεγκτη. Αν όμως δείτε στο όνειρό σας ότι πετάτε το χαρτί, ακόμα και στο νερό, αυτό είναι οιωνός ότι θα λύσετε τα προβλήματα και θα εμφανιστούν νέες ευκαιρίες στη ζωή σας.

Σχόλια