Μάθε την ερμηνεία που δίνει ο ονειροκρίτης για το όνειρο σου

Ονειροκρίτης Ποντίκι, ποντίκια

Ένα όνειρο με ποντίκι μπορεί να έχει διάφορες ερμηνείες, ανάλογα με το πώς εμφανίζεται το ποντίκι στο όνειρο και την αίσθηση που μας αφήνει. Γενικά, τα ποντίκια συμβολίζουν την απειλή, τον φόβο, την ανησυχία και την ανασφάλεια, δηλαδή δε συμβολίζουν τίποτα το καλό.

Τα ποντίκια στο όνειρο συνήθως υποδηλώνουν άγχος και αγωνία για κάτι που μας συμβαίνει. Συχνά επίσης δείχνουν ότι υποψιαζόμαστε κάτι ή ότι μας τρώει κάτι.

Έτσι, αν ονειρευτείς ένα μικρό ποντίκι, αυτό συμβολίζει ένα μικρό πρόβλημα ή εμπόδιο που αντιμετωπίζεις. Αντίστοιχα, αν δεις ένα μεγάλο ποντίκι στον ύπνο σου, αυτό συμβολίζει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα ή εμπόδιο.

Αν δεις ποντίκι ή ποντίκια που τρέχουν, αυτό συνήθως ερμηνεύεται ως οιωνός ότι θα επιλύσεις ή θα ξεπεράσεις το πρόβλημα που έχεις.

Αν όμως δεις στο όνειρό σου ποντίκι να κρύβεται, αυτό σημαίνει πως έχεις αγνοήσει ένα πρόβλημα ή αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις ένα εμπόδιο στην εργασία σου.

Παρόμοια, αν δεις σε όνειρο ένα ποντίκι να πηδάει, αυτό συμβολίζει μια απειλή που σε πλησιάζει.

Αν ονειρευτείς ποντίκι να σε ακολουθεί, αυτό είναι οιωνός ότι έχεις κάνει κακές επιλογές σε κάποιους φίλους ή συντρόφους.

Αν δεις στο όνειρο σου ότι πιάνεις ποντίκια, θα μπλέξεις άσχημα: είτε τα επαγγελματικά σχέδια σου θα ακυρωθούν και θα χάσεις λεφτά είτε κάτι κακό θα συμβεί στην οικογένειά σου. Επίσης, αν έχεις ερωτική σχέση, πιθανώς να χωρίσεις. 

Αν ονειρευτείς ότι σκοτώνεις ποντίκι, θα φιλονικήσεις με τους γονείς ή έχεις καβγά με τον αγαπημένο/αγαπημένη σου.

Ένα όνειρο με ένα ποντίκι που τρώει είναι προμήνυμα για μια απώλεια ή μια ζημιά που θα υποστείς. Αν δεις ποντίκια να τρώνε κάποιον πεθαμένο, σημαίνει ότι έχεις ένα μυστικό που σου τρώει τα σωθικά. Πρέπει να το πεις για να το βγάλεις από μέσα σου.

Αν απλά δεις βρωμερά ποντίκια να τρώνε, θα μάθεις κάτι που παίζεται σε βάρος σου, πιθανότατα από κάποιον που παριστάνει τον φίλο σου.

Τι σημαίνουν τα χρώματα στα ποντίκια

Το χρώμα που έχει το ποντίκι στο όνειρο μπορεί να έχει διαφορετική ερμηνεία. Για παράδειγμα, αν δεις στο όνειρο σου ένα λευκό ποντίκι, αυτό θεωρείται πως συμβολίζει την καλή τύχη. Παρόμοια, το καφέ ποντίκι συμβολίζει συνήθως την απλότητα ή την ταπεινότητα.

Αντίθετα, αν δεις μαύρο ποντίκι αυτό δείχνει κακή τύχη. Κάποια ατυχία θα έχεις.

Επίσης, αν δεις στο όνειρό σου ένα γκρι ποντίκι ή πολλά γκρι ποντίκια, αυτό δείχνει ότι σε διακατέχει αβεβαιότητα για κάτι. Μπορεί να υποδηλώνει ασάφεια για το επαγγελματικό σου μέλλον ή ίσως να είναι προμήνυμα για απιστία.

Τέλος, αν δεις κόκκινο ποντίκι ή ποντίκια βουτηγμένα στο αίμα, αυτό δείχνει θυμό και επιθετικότητα.

Σχόλια3

Βίκυ

πριν από 2 χρόνια 4 μήνες

Είδα πολλά λευκά ποντίκια μέσα σε μια διάφανη σακούλα με τσιριζουν και να προσπαθούν να με κάνουν να τα λυπηθώ και να τα βγάλω από την σακούλα. Όμως εγώ σκέφτηκα ότι με κοροϊδεύουν και είναι πονηρά και τα έβγαλα από το σπίτι έντρομη. Τι είναι;