Μάθε την ερμηνεία που δίνει ο ονειροκρίτης για το όνειρο σου

Ονειροκρίτης Κόκορας, πετεινός

Στα παλιά τα χρόνια ο κόκορας ήταν κομμάτι της ζωής μια και λαλούσε τα ξημερώματα αναγγέλλοντας τη νέα μέρα, ήταν δηλαδή σημάδι ανανέωσης. Διάβασε πως ερμηνεύει σήμερα ο ονειροκρίτης τα όνειρα με κόκορες και κοκόρια...

Γενικά ο κόκορας στο όνειρο είναι αμφίσημο όνειρο. Άλλες φορές υποδηλώνει ευτυχία κι άλλες φορές δυστυχία και κακές ειδήσεις. Κάποιες φορές, σχετίζονται με την αναγέννηση, την τύχη και το θάρρος κι άλλες με τη βία, το καυγά και την χωρίς όρια επιθυμία. Τις περισσότερες φορές όμως ο κόκορας στο όνειρο είναι καλό σημάδι!

Έτσι, κατά την επικρατέστερη ερμηνεία του ονειροκρίτη, αν δεις κόκορα στο όνειρό σου ή τον ακούς να λαλεί, αυτό θεωρείται σημάδι για οικογενειακή ευτυχία και γαλήνη. Επίσης, αν άκουσες στον ύπνο σου έναν πετεινό να λαλεί μοναχός του, αυτό είναι οιωνός για ευχάριστες ειδήσεις αλλά και για εκπλήρωση των επιθυμιών σου. Αν όμως δείς πολλούς κοκόρους να λαλούν, όπως λέει κι ο λαός «αργεί να ξημερώσει», δηλαδή είναι μάλλον κακό σημάδι ή οιωνός για δυσχέρειες και καθυστερήσεις.

Επίσης, αν ονειρευτείς κότες κι ανάμεσά τους έναν κόκορα, αυτό θεωρείται σημάδι για γαλήνη, ευτυχία και ευχάριστες στιγμές στην προσωπική ζωή και ιδιαίτερα στην οικογένεια.

Κατά μία εναλλακτική ερμηνεία, ο πετεινός συμβολίζει την αρρενωπότητα και την περηφάνια, καθώς και την αλαζονεία και την επίδειξη. Ετσι, σύμφωνα με αυτή τη λογική, ο κόκορας στο όνειρο μπορεί να υποδηλώνει ότι κάποιος δεν σε εκτιμά όσο θα ήθελες ή ότι σου προξενεί προβλήματα λόγο αλαζονείας ή ότι εσύ διακατέχεσαι από εκκεντρικότητα και τάση για επίδειξη απέναντι στους φίλους σου. Παρόμοια, σύμφωνα με την ίδια ερμηνεία, αν δεις ένα νεαρό και περήφανο κόκορα, αυτό προμηνύει κάποια επιθετικότητα που θα αντιμετωπίσεις ή μια διαμάχη στην οποία θα μπλέξεις.

Αν είσαι νέα κοπέλα και ονειρευτείς έναν κόκορα, κατά τον ονειροκρίτη αυτό θεωρείται πως θα γνωρίσεις ή έχεις γνωρίσει ήδη έναν όμορφο και καλόκαρδο άντρα, από τον οποίο θα έχεις πρόταση γάμου σύντομα.

Και για την παντρεμένη γυναίκα όμως, ο κόκορας στο όνειρο είναι καλός οιωνός: προμηνύει περισσότερο ερωτικό πάθος από τον σύζυγο! Ένας ωραίος κόκορας είναι σημάδι ότι θα νιώσεις την αγάπη και την αφοσίωσή του άντρα σου περισσότερο από πριν.

Επίσης, αν δεις στο όνειρό σου τον εαυτό σου να τρώει κόκορα (είτε με μακαρόνια είτε ψητό, γενικά όπως κι αν τον τρως) η συνήθης ερμηνεία ότι προμηνύονται κέρδη πάσης φύσεως και λεφτά για εσένα.

Το ίδιο ισχύει αν αν ονειρευτείς πως σφάζεις κόκορα. Ειδικά για όσους εργάζονται ή έχουν επιχειρήσεις, αυτό το όνειρο θεωρείται προάγγελος για επιτυχία στη δουλειά, αλλά και θετικές προοπτικές σε όλους τους τομείς.

Αν ονειρευτείς τρίτο πρόσωπο να τρώει ή να σφάζει κόκορα, τότε μάλλον είναι οιωνός ότι το πρόσωπο αυτό θα έχει καλή τύχη ή ότι εσύ τρέφεις πολύ καλά συναισθήματα και αγάπη για το πρόσωπο αυτό.

Αν δεις στο όνειρό σου έναν κόκορα να περπατά ή να στέκεται καμαρωτός μπροστά στο σπιτικό σου, στην αυλή, στον κήπο ή γενικότερα σε χώρο που θεωρείς δικό σου, τότε κι αυτό το όνειρο, είναι καλό. Συνήθως ο καμαρωτός κόκορας υποδηλώνει θέληση για κοινωνική άνοδο, φήμη, δύναμη και πλούτη. Όπως είπαμε και πιο πριν όμως μπορεί να δείχνει και τάση για επίδειξη...

Από την άλλη πλευρά, αν ονειρευτείς κοκόρια που μαλώνουν, κατά τον ονειροκρίτη σημαίνει ότι θα βιώσεις καυγάδες και φιλονικίες μέσα στην οικογένεια. Παρόμοια, αν δεις κόκορα σε κοκορομαχία, αυτό θεωρείται προμήνυμα ότι θα τσακωθείς με ένα πρόσωπο που αγαπάς πολύ ή κάποιον φίλο. Κι όσο περισσότερα κοκόρια βλέπεις να μαλώνουν, μάλλον τόσο περισσότεροι ή μεγαλύτερης έκτασης θα είναι οι τσακωμοί που θα έχεις με φίλους και συνεργάτες.

Επίσης, αν δεις πετεινό να έρχεται απειλητικά κατά πάνω σου ή να σου επιτίθεται με το ράμφος του, κατά τον ονειροκρίτη αυτό θεωρείται προμήνυμα για συναισθηματικές δυσκολίες και προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις. Για τους παντρεμένους, ο απειλητικός κόκορας θεωρείται σημάδι απιστίας ή ζηλοτυπίας. Για τους επαγγελματίες, το όνειρο αυτό ίσως δείχνει προστριβές με ανταγωνιστές και οικονομική δυσχέρεια.  

Για τους αρρώστους, ο κόκορας στο όνειρο είναι καλό σημάδι, γιατί θεωρείται σημάδι ότι θα γιατρευτούν γρήγορα.

Και φυσικά, αν ονειρευτείς κόκορα να γεννάει αβγό, αυτό σημαίνει καλοτυχία: οι δουλειές σου θα πάνε καλύτερα κι από ότι θα ήθελες ή ότι θα κερδίσεις χρήματα με απροσδόκητο τρόπο (λαχείο, κληρονομιά κλπ). Άλλωστε αυτήν την ερμηνεία δίνει και ο λαός μας στην λαϊκή έκφραση: «γεννάνε και τα κοκόρια του» που σημαίνει ότι αυτό το πρόσωπο έχει άπλετη και απροσδόκητη τύχη.

Αν όμως δεις έναν κόκορα σε κακή κατάσταση, έναν κουτσό κόκορα ή έναν κόκορα να είναι μες στα αίματα, αυτό συνήθως θεωρείται προάγγελος για κάποιο ατύχημα ή ατυχία που θα έχει κάποιος από το στενό περιβάλλον ή την οικογένειά σου.

 

Σχόλια