Μάθε την ερμηνεία που δίνει ο ονειροκρίτης για το όνειρο σου

Ονειροκρίτης Σκαλιά, σκάλα

Τα σκαλοπάτια είναι το μηχανικό μέσο που έχει εφεύρει ο πολυμήχανος άνθρωπος για να ανεβαίνει αλλά και για να κατεβαίνει πιο εύκολα. Συμβολικά, οι σκάλες είναι μέσο για να περάσεις από ένα επίπεδο στο άλλο. Στα όνειρα, τα σκαλιά έχουν πολλές και διαφορετικές ερμηνείες ανάλογα με το είδος, την κατάσταση τους αλλά και τι ακριβώς είδατε να συμβαίνει.

Για παράδειγμα, ο ονειροκρίτης θεωρεί ότι αν ονειρευτείτε πως ανεβαίνατε σκαλιά είναι οιωνός καλοτυχίας και ευτυχίας.

Αν όμως δείτε ότι πέσατε από σκάλα είναι κακός οιωνός. Κάποιος τρέφει μίσος και ζήλια εναντίον σας. Για τον άντρα που θα ονειρευτεί ότι πέφτει από σκάλα, σημαίνει ότι θα πάρει ρίσκα και θα αποτύχει.

Επίσης, αν δείτε στο όνειρο σας ότι κατεβαίνατε σκαλιά, μέσα στο σκοτάδι, να περιμένετε κακοτυχία και πιθανώς να χάσετε λεφτά. Επίσης, το να δείτε ότι κατεβαίνετε από σκάλα μπορεί να σημαίνει ότι αποφεύγετε κάποιες ευθύνες τις οποίες θα βρείτε μπροστά σας.

Αν δείτε στο όνειρό  μια ατελείωτη σκάλα σημαίνει ότι προσπαθείτε να πετύχετε κάτι (εργασία, σχέση ή γάμο) χωρίς να έχετε λογαριάσει που θα οδηγήσει αυτό ή χωρίς να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.

Επίσης, αν δείτε μια σκάλα από την οποία λείπουν σκαλοπάτια, είναι οιωνός ότι θα αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα από ανθρώπους ή "φίλους" που δε σας χωνεύουν.

Μια σπασμένη σκάλα σημαίνει συνήθως συνεχείς αποτυχίες. 

Αν δείτε μεγάλες και προσεγμένες σκάλες, είναι προμήνυμα ότι θα απολαύσετε τιμές και λεφτά.

Αν στο όνειρό σας είδατε ότι καθόσασταν σε σκαλιά, αυτός συνήθως είναι οιωνός προόδου και επαγγελματικής ανέλιξης, αλλά και καλών εξελίξεων στις σχέσεις σας.

Χειροκίνητη, σταθερή ή στρογγυλή σκάλα

Παρόμοια με την εξήγηση που δίνει ο ονειροκρίτης για την ανηφόρα, είναι και η εξήγηση του ονειροκρίτη για τους διάφορους τύπους σκάλας.

Έτσι, αν ονειρευτείτε χειροκίνητη σκάλα (από αυτές που χρησιμοποιούμε στο βάψιμο), αυτό σημαίνει ότι θα έχετε σύντομα μια επιτυχία ή επαγγελματική ανέλιξη. Δυστυχώς, όμως αυτή θα είναι προσωρινή!

Αν όμως δείτε στο όνειρο μια σταθερή σκάλα, και ειδικά μαρμάρινη, τότε η επιτυχία σας θα έχει διάρκεια και πολύ μεγαλύτερη σημασία, ενώ αυτό που συμβεί θα αλλάξει όλη τη ζωή σας.

Αν επιπλέον δείτε μια σταθερή σκάλα με επτά σκαλοπάτια, είναι οιωνός για πολύ μεγάλη τύχη. Για τις γυναίκες αυτό μπορεί να σημαίνει επαγγελματική επιτυχία, γάμο, μια γέννηση παιδιού ή ακόμα και κληρονομιά. Για τους άντρες ευχάριστη ερωτική ζωή και λεφτά.

Αν δείτε στρογγυλή σκάλα αυτή συμβολίζει τους φαύλους και κακούς ανθρώπους. Αν δείτε τέτοιο όνειρο να ξέρετε ότι έχετε πάρει ένα λάθος δρόμο στα επαγγελματικά ή στα ερωτικά σας από τον οποίο δύσκολα θα ξεφύγετε. 

Μια κυλιόμενη σκάλα στο όνειρο σημαίνει κινητικότητα στα ερωτικά σας. Αν πηγαίνετε προς τα πάνω σημαίνει ότι η σχέση ή ο γάμος σας θα προχωρήσει. Αν πηγαίνει προς τα πίσω, σημαίνει χωρισμό.

Επίσης, η ανεμόσκαλα στο όνειρο σημαίνει ανέλιξη αλλά εν μέσω προβλημάτων. Αν δείτε την ανεμόσκαλα να στέκεται ίσια σημαίνει επιτυχία, διαφορετικά όσο πιο πολύ κουνιέται η ανεμόσκαλα τόσο μεγαλύτερα θέματα θα αντιμετωπίσετε από φίλους και εχθρούς.

Γενικά, αν δείτε ότι ανεβαίνετε μια σκάλα είναι καλός οιωνός: θα έχετε επιτυχίες τόσες όσο το ύψος της σκάλας.

Αν στο όνειρό σας πέφτετε από σκάλα θα χάσετε τη θέση σας είτε στην εργασία είτε στην οικογένεια είτε στο γάμο είτε σε μια απλή ερωτική σχέση (=χωρισμός).

Αν δείτε ότι περνάτε κάτω από μια σκάλα, αυτό το όνειρο δεν είναι καλό σημάδι. Αν είσαι γυναίκα, μπορεί να σημαίνει ότι σε "μελετάνε", σε έχουν βάλει στο μάτι ή ότι θα ταπεινωθείς από κάποιο πολύ στενό πρόσωπο (σύζυγο, πατέρα κλπ).

Αν δείτε στο όνειρό σας μια σκάλα να είναι πεσμένη στο έδαφος, αυτό είναι σημάδι για ασθένεια ή θάνατο.
Αν όμως δείτε ότι σηκώνετε τη σκάλα, σημαίνει ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί.

Εάν δεις μια σκάλα ακουμπισμένη σε έναν τοίχο, αυτό σημαίνει ότι διατρέχεις κάποιον κίνδυνο.

Αν στο όνειρό σας δείτε κάποιον να κρατά μια σκάλα ή να την κρατά για να ανεβείτε εσείς σημαίνει ότι έχετε την υποστήριξη του προσώπου αυτού για να πετύχετε το σκοπό σας. Μάλιστα, αν δείτε κάποιον Άγιο ή την Παναγία να κρατάει τη σκάλα είναι ευλογία!

Τέλος, αν ονειρευτείτε ότι δραπετεύετε από ένα κλειστό χώρο ή σπίτι με σκάλα σημαίνει ότι καταφέρετε να πάρετε στη δουλειά σας αυτά που σας αξίζουν.

 

Σχόλια3

Ντίνα

πριν από 2 χρόνια 7 μήνες

Είδα στον ύπνο μου ότι χάθηκα σε μια εκκλησία , κάποια στιγμή είδα μια σκάλα να πηγαίνει προς τα κάτω , ήταν μαρμάρινη , σκοτάδι και γυρνούσε οπότε δεν έβλεπα το τέλος της, πήγα να κατέβω και ένας κύριος με σταμάτησε, μου είπε να αμήν την κατέβω και πως θα με βοηθούσε αυτός να βγω από την εκκλησία όταν θα τελείωνε η λειτουργία, δεν τον άκουσα , έτρεξα προς μια τυχαία κατεύθυνση και βγήκα αλλά είχε περάσει στην πραγματικότητα πολύς καιρός , όταν μπήκα στην εκκλησία φορούσα λευκό φόρεμα και όταν βγήκα ήταν γκρι και με σκονες

Δέσποινα

πριν από 4 χρόνια 8 μήνες

Εγώ πάλι είδα ότι είχα πάει στο σπίτι ενός φίλου μου και ανεβαίναμε τις σκάλες και όλοι είχαν φτάσει πάνω ενώ εγώ ακόμα ανέβαινα και δεν κουραζομουν καθόλου... Είχαν φτάσει όλοι πάνω και έκανα κύκλους ανεβαίνοντας και ζαλίστηκα και τελικά έκλεισα τα μάτια μου και έφτασα εκεί που ήταν οι άλλοι

Χρύσα

πριν από 5 χρόνια

Είδα ότι γύρισα στο σπίτι και βρήκα και είναι διαλειμενη η στιμεντενια σκάλα αλλά ρώτησα γιατί και δεν πήρα απάντηση αλλά το μόνο που είπαν ότι θα φτιάξουμε άλλη σκάλα και μετά ξύπνησα δεν είδα παρακάτω