Μάθε την ερμηνεία που δίνει ο ονειροκρίτης για το όνειρο σου

Ονειροκρίτης Κλόουν, παλιάτσος

Οι κλόουν ή γελωτοποιοί είναι κωμικοί που μας διασκεδάζουν με τις σκανδαλιές τους, την εμφάνιση τους με περούκες, κόκκινη μύτη, και πολύχρωμα ρούχα. Πως ερμηνεύει όμως ο ονειροκρίτης τους κλόουν και τους παλιάτσους στα όνειρα μας;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν βλέπουμε έναν κλόουν στο όνειρο μας θεωρείται καλό σημάδι. Ετσι, η συνηθέστερη ερμηνεία του ονειροκρίτη αν ονειρευτείς έναν κλόουν, παλιάτσο ή γελωτοποιό είναι πως θα έρθουν χαρές και γενικά ευχάριστες καταστάσεις. Δηλαδή θεωρείται καλό όνειρο.

Κατά μία άλλη ερμηνεία, αν δεις στον ύπνο σου κλόουν, σημαίνει ότι κάτι θα συμβεί που θα βάλει σε δοκιμασία την ψυχική δύναμη ενός φίλου ή συγγενή και θα τον θαυμάσεις για την αντίδρασή του.

Αν δεις στο όνειρό σου ότι ντύθηκες εσύ κλόουν ή παλιάτσος, θεωρείται συνήθως οιωνός ότι κάποιο άτομο στο περιβάλλον σου ανησυχεί ή γενικότερα τρέφει κάποια συναισθήματα για σένα. Για να μη τον/την φέρεις σε δύσκολη θέση θα αναγκαστείς να καταπιέσεις τα συναισθήματα σου.

Υπάρχει όμως και μια εναλλακτική ερμηνεία, που μάλλον σχετίζεται με την ιστορία των κλόουν: τα παλιά χρόνια, οι παλιάτσοι συνδέονταν με το γελοίο και την γελοιοποίηση προκειμένου να ευχαριστηθούν οι πλούσιοι και ισχυροί. Ετσι, το να δεις έναν παλιάτσο στο όνειρό σου ίσως να είναι προμήνυμα ότι έχεις βρεθεί σε κάποιες σχέσεις (συναισθηματικές, οικογενειακές ή εργασιακές) που σε μειώνουν. Κατά αυτήν την ερμηνεία του ονειροκρίτη, αν δεις τον εαυτό σου να είναι ντυμένος κλόουν σημαίνει ότι διατρέχεις κίνδυνο γελοιοποίησης αν δεν προσέξεις τις κινήσεις σου.

Παρόμοια, αν δεις γελωτοποιούς στο όνειρό σου, ίσως είναι προμήνυμα ότι θα κληθείς να πάρεις κάποιες αποφάσεις που θα φέρουν σε δύσκολη θέση κάποιους άλλους στο περιβάλλον σου. Επίσης, αν δεις ότι εσύ έχεις ντυθεί γελωτοποιός ή παλιάτσος και γελάνε μαζί σου, μπορεί να σημαίνει ότι κάποιοι στη δουλειά ή στο ευρύτερο περιβάλλον σου γελάνε μαζί σου ή ότι έχουν σχέδια να σε εξαπατήσουν. Οπότε πρέπει να προσέξεις.

Στα αισθηματικά, το να δεις κλόουν στο όνειρό σου θεωρείται συνήθως σημάδι ότι είσαι παιχνιδιάρικη φύση, σ’αρέσει να παίζεις και να ανακαλύπτεις. Αυτό το όνειρο ίσως να είναι προάγγελος για μια νέα σχέση ή γνωριμία που θα σου φέρει χαρά και ευκαιρία για μια νέα αρχή...

Σχόλια